Baby,  Zwanger zijn,  Zwangerschap

Jongen of meisje: de Chinese kalender weet het antwoord (of toch niet?)

‘Is het een jongetje of meisje volgens de Chinese kalender?’ In mijn omgeving een heel normale vraag als er (weer) iemand zwanger is. Want deze mysterieuze kalender zou voor 90% zekerheid het geslacht kunnen voorspellen… 

Wat is de Chinese conceptiekalender?

Voor wie nog nooit van de Chinese conceptiekalender heeft gehoord: hiermee zou je het geslacht van je ongeboren kind kunnen ‘voorspellen’. Het is een schemaatje waarmee je op basis van je leeftijd en de maand van de conceptie (bevruchting) kunt zien of je een jongetje of meisje krijgt. Hier vind je het schema. Hoe je het moet gebruiken spreekt voor zich.

90% zeker?

Sommige onderzoeken claimen dat de kalender het in tot wel 90% van de gevallen bij het juiste eind heeft. Maar uit andere onderzoeken blijkt dat je net zo goed een muntje op kunt gooien om het geslacht van je kind te voorspellen: de kalender werkt net zo vaak wel als niet. Bij Bente klopte hij overigens niet: volgens de Chinezen zou zij een jongetje zijn (ik was toen 28 en ze is in september verwekt).

Grappig

Er zijn mensen die zo graag een jongetje of meisje willen, dat ze de Chinese kalender erbij pakken en proberen de conceptie erop aan te passen. Maar voor de meesten (zo ook voor mij) is de Chinese kalender gewoon een grappig iets tijdens die eerste weken van je zwangerschap, als je nog niet kunt weten wat het is.

Raden blijft leuk

Raden welk geslacht de baby heeft blijft namelijk altijd leuk. Het maakt niet uit hoeveel kinderen je al hebt of anderen al hebben. ‘Ik denk dat het een meisje is, want…’ of ‘Ik voel dat het een jongen is.’ Ook ik doe dat, terwijl het eigenlijk nergens op slaat. Het is gewoon leuk. Feit blijft dat er maar één manier is om erachter te komen… Op naar het echobureau!

En, klopte de kalender bij jou?

Lees ook:

7x waanzinnige luiertaarten (+ hoe je ze maakt)

Dingen die je moet weten over de zomer en je kindje

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge