nu al een buikje
Huh, wat?!,  Zwanger zijn

Huh, nu al een buikje? (5 weken zwanger van de tweede)

Help, ik ben pas 5 weken zwanger en heb nu de zwangerschapsbroeken alweer uit de kast moeten trekken. Ik heb een buikje! Is dat normaal?

O.M.G. Ik heb gewoon al een buikje. Niet een ‘je hebt teveel chocola gegeten’-buikje (al heb ik wel teveel chocola gegeten, maar dat terzijde), geen vetrellen, maar echt zo’n mooi, hard bollinkje. Zo eentje die ik bij Bente pas na een week of 12 kreeg.

Maanzaadje

Maar nu ben ik pas 5 weken zwanger. En eigenlijk zit het vruchtje pas 3 weken in mijn buik, want die eerste twee weken krijg je er gratis bij. Hoe kan dit? Mijn baby is toch pas een halve millimeter groot, als ik de boeken mag geloven? Hoe kan dit maanzaadje een bolling veroorzaken?

Google, help!

Zoals het een onzekere, zwangere vrouw betaamt, zet ik Google in om mij het verlossende antwoord te geven en typ: ‘5 weken zwanger nu al buikje’ Ik kom terecht op allerlei fora, waar meerdere vrouwen met hetzelfde ‘probleem’ lijken te kampen. En bijna allemaal zijn ze zwanger van hun tweede.

Darmen van streek

Het schijnt met je darmen te maken te hebben. Door de aanmaak van de zwangerschapshormonen kunnen je darmen in de war raken (wat in mijn geval ook wel klopt: ik zit best wel verstopt) en dat kan een opgezette buik opleveren. En omdat je buikspieren na de eerste niet meer zijn wat ze ooit waren (sterk en gespierd in mijn geval ;-)) is het gewoon eerder te zien.

Best leuk

Ik vind het eigenlijk ook best leuk, zo vroeg al een buikje. Een zichtbaarder bewijs van je zwangerschap is er bijna niet toch? Kan ik weer lekker over m’n buikje aaien. Wel ongezien uiteraard, want nog niet iedereen is op de hoogte. Maar het grootste voordeel vind ik nog wel dat ik nu weer mijn zwangerschapsbroeken aan ‘mag’! Wat heb ik die gemist, zeg! Wat zitten ze heerlijk….

Tweeling?

Tegelijkertijd vrees ik wel een beetje voor de groei van mijn buik: als hij nu al groeit, hoe kan ik ‘m dan tot 12 weken verborgen houden? En betekent dit dat ik straks bij 40 weken een nog grotere buik heb dan bij Bente? En tot slot: het zal toch geen tweeling zijn?!?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge