Zwanger zijn,  Zwangerschap

‘Het lijkt wel echt een streepje, hoor!’ (4 weken zwanger van de tweede)

Moe, moodswingslevendige dromen: ik had last van precies dezelfde vroege zwangerschapssymptomen als bij Bente. Het kon bijna niet missen. Zou ik dan echt weer zwanger zijn?

Eigenlijk kon het niet missen:

  • Ik rook ineens de parfums van mijn collega’s zo sterk, bijna alsof ze in mijn gezicht waren gesprayd
  • Ik was moe. Heel moe.
  • Ik had heel levendige, intense dromen
  • Ik had enorme moodswings

Precies de vroege zwangerschapssymptomen die ik bij Bente ook had. Al had ik bij haar ook vaak hoofdpijn en was ik steeds duizelig: dat had ik nu niet. Dat bracht me aan het twijfelen.

Vroege test

Ongeduldig als ik ben, deed ik 1 week voordat ik ongesteld zou moeten worden al een test. Wie weet zou de test een klein greintje van het zwangerschapshormoon hCg oppikken en kon mijn vermoeden worden bevestigd. Een beetje tegen beter weten in, want ik had niet zo’n vroege test in huis en ik testte het ook nog eens niet met ochtendurine, waar het meeste hCg in zit.

Negatief

Dus was het eigenlijk geen verrassing dat de test negatief was. Ik besloot het te laten rusten tot een week later, als ik eigenlijk ongesteld zou moeten worden op maandag (ik kan mijn klok er bijna gelijk op zetten). Ik kon bijna niet geloven dat ik níet zwanger zou zijn – zo zwanger voelde ik me.

Iets te vieren?

Maar voordat wij de zaterdag daarvoor uiteten zouden gaan (voor het eerst sinds een aantal drukke en chaotische maanden, wegens de verhuizing) bedacht ik me: hoe leuk zou het zijn als we iets te vieren hadden? Dus deed ik terloops – toch een beetje bang om teleurgesteld te worden – de test, terwijl Maarten de Tour de France zat te kijken en Bente een beetje rondscharrelde.

Vaag streepje

En ja hoor, langzamerhand verscheen het streepje. Nog wel vaag, maar een streepje is een streepje: je hebt hCg in je lijf of niet, je bent zwanger of je bent niet zwanger. Ik riep, een beetje hakkelend, tegen Maarten: ‘Ik zie toch echt een streepje hoor, kom eens kijken?’

Broertje of zusje

Ook hij kon er niet omheen: het was een streepje. We zouden weer papa en mama worden. Bente krijgt een broertje of zusje. Mijn gevoelens werden bevestigd: Ik wist het, ik wist het, ik wist het! Wat volgde was een avond zónder wijn en zónder sappig rood biefstukje, maar mét een hele hoop blijdschap en dankbaarheid.

To be continued… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge