Jongen of meisje
Zwanger zijn,  Zwangerschap

Morgen weten we het: jongen of meisje? (17 weken zwanger)

Zo spannend: morgen hebben we een geslachtsbepalende pretecho en weten we dus of we een jongen of een meisje krijgen. 

‘Dit keer wil ik niet weten wat het is’, zei ik voordat ik überhaupt zwanger was tegen mijn man. Omdat ik waarschijnlijk een geplande keizersnede krijg, leek het me leuk om bij de geboorte tenminste nog één verrassend element te hebben. Maarten lachte me nog nét niet uit. Want hij kent me: ongeduldig en nieuwsgierig als ik ben, zou ik dat noooooit volhouden. En daarbij hou ik helemaal niet van verrassingen.

Pretecho

Hij kreeg uiteraard gelijk. Vrijwel meteen nadat de test een streepje liet zien, pakte ik de Chinese kalender erbij (uitslag: meisje). En na onze vakantie kon ik niet wachten om te bellen om een afspraak te maken voor de geslachtsbepalende pretecho. Helaas konden we niet meteen met 15 weken terecht, zoals bij onze dochter, maar moesten we tot 17 weken wachten. En nu is het morgen dus zover….

Blauwe of roze muisjes?

Morgen weten we of we een zoon of een dochter krijgen. Blauwe of roze muisjes, voetbal of ballet, 2 tegen 2 of 3 tegen 1, schattige jurkjes of stoere broeken, poppen of auto’s, Sam de Brandweerman of Peppa Pig, broertje of zusje, stoeien of knuffelen (om alle gender-clichés er maar even in te gooien :-))

Toch wel bepalend

Natuurlijk is het belangrijkste dat je kind gezond is en mag je überhaupt blij zijn dat je zwanger bent. Maar toch: het geslacht is best wel bepalend voor hoe je gezin eruit komt te zien. Ook al mag je dat in onze ‘genderneutrale’ maatschappij misschien niet meer zeggen.

Voetbal vs ballet

Ik weet heus wel dat niet alle jongens van voetbal, gamen en meisjes houden en niet alle meisjes van knutselen, poppen en jongens (en ik zou de laatste zijn die daar moeite mee zou hebben), maar het is nu eenmaal zo dat je met een zoon meer kans loopt om later langs het voetbalveld te staan kleumen en bij een dochter op de manege.

Een dochter, a.u.b.

Hoe bepalend het ook is: het maakt mij écht niet uit of we een jongen of meisje krijgen. De vorige keer wilde ik stiekem graag een dochter, dan had ik die maar vast. Dat meisje is inmiddels bijna 2 en nu lijkt mij zowel een broertje als zusje erg leuk voor haar (zelf zegt ze overigens vaak ‘boertje’ als ik vraag of ze een broertje of zusje wil)

Allesbepalend

Kortom: het geslacht maakt mij niet uit, maar het is tegelijk wél bepalend. En daarom ben ik hééél benieuwd naar morgen. Ons plan is om de echoscopiste op een kaartje te laten schrijven of we een zoon of dochter krijgen, en dat we dat dan later met z’n tweetjes open kunnen maken (zo deden we dat ook bij Bente). Maar het kan natuurlijk zo zijn dat we tijdens de echo het zelf al zien. We gaan het zien. Spannend, spannend, spannend.

To be continued….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge