Tips en inspiratie,  Zwanger zijn,  Zwangerschap

7x doen in je zwangerschapsverlof (geniet ervan! ;))

Ik weet het: je wordt als hoogzwangere gek van alle moeders die tegen je roepen ‘geniet ervan!’ Jij wilt maar één ding: die baby eruit persen! Maar toch: probeer van die laatste weken vrijheid te genieten. Deze dingen moet je écht doen in je zwangerschapsverlof. 

Hoe vaak ik niet in mijn verlofperiode heb gehoord ‘geniet er nog maar even van’. Elke keer dacht ik: waarvan? Van het feit dat ik mijn voeten al weken niet heb gezien? Of dat ik alleen nog maar op m’n zij kan slapen? Bij 37 weken dacht ik: laat die baby maar komen!

Weemoed

En nu begrijp ik wat die moeders bedoelden. Want nu denk ik geregeld met weemoed terug aan die vrije weken waarin ik alleen maar hoefde te doen wat ik wilde. Zonder te hoeven werken, zonder voor een kind te hoeven zorgen. Want soms is dat best wel pittig: dat gebrek aan tijd voor jezelf. Dus zeg ik op mijn beurt tegen mijn hoogzwangere vriendinnen: ‘geniet ervan, hoor!’

Mocht je dat te vaag vinden, ‘genieten’, dan maak ik het bij deze concreet:

7 Dingen die je moet doen tijdens je verlof:

  1. Slapen. Zo lang je wilt, zo vaak je wilt. In de nacht, de ochtend of de middag. Gewoon wanneer jij daar zin in hebt.
  2. Netflixen. Met een pot thee en een reep chocola op de bank ploffen en achter elkaar een seizoen van Suits, Homeland of Modern Family wegNetflixen. Lees hier mijn Netflix-tips!
  3. Erop uit gaan. Spontaan bedenken om naar de stad te gaan, en dan binnen vijf minuten onderweg zijn. Over een paar weken ben je een uur verder, want dan moet je de luiertas pakken, de wagen in elkaar zien te klappen en de baby nog even verschonen omdat ‘ie net ready-to-go in de maxi cosi zat maar alles weer heeft ondergepoept.
  4. Weekendje weg. Een weekendje/weekje weggaan met z’n tweeën. En je dan door niets anders laten leiden dan waar jullie zin in hebben.
  5. Bioscoop. Dat doe je niet meer zo snel als de baby er is. Als je dan al de luxe van een avondje oppas hebt, ga je liever uiteten of naar een concert (is mijn ervaring).
  6. Koken. Elke avond uitgebreid koken (als je daarvan houdt, tenminste), en het lekker langzaam opeten. Voor je het weet heb je een baby naast je die begint te blèren zodra jij de eerste hap van je magnetronmaaltijd in je mond doet.
  7. Lezen. Een boek van A tot Z lezen. Ongestoord. In één ruk door. En dan niet alleen die boeken over bevallingen en baby’s eerste jaar, maar gewoon een lekkere thriller of roman.

Oh ja, verder: superleuk hoor, dat moederschap. Je krijgt er echt heel veel voor terug 😉

Lees ook:

De 9 lekkerste Netflix-series voor tijdens je verlof 

Bewaren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge