Zomer en je kindje
Kids,  Peuters & kleuters,  Tips en inspiratie

Dingen die je MOET weten over de zomer en je kindje

Lekker hoor, dat mooie weer. Zwembadje neerzetten, parasolletje uitklappen, koud drankje erbij en klaar. Maar het kan ook goed mis gaan. Deze drie dingen over de zomer en je kindje MOET je weten (kan van levensbelang zijn!). 

Kokend water uit de tuinslang 

Afkoelen in een opblaasbadje? Of gewoon direct onder de tuinslang? Kijk uit, het water kan gloeiend heet zijn als de slang in de zon heeft gelegen. Ik heb het dit weekend nog ervaren toen ik het badje van mijn dochter wilde vullen. Gelukkig was ik hier vorig jaar in dit blog al voor gewaarschuwd, en wist ik dat ik die eerste liters water beter even op de tuintegels kon wegsproeien. Maar het zal je maar gebeuren dat je het – in al je goede bedoelingen – op je kindje sproeit. De temperatuur kan oplopen tot 90 graden Celsius en kan tweedegraads brandwonden veroorzaken.

Zonder tegenspartelen naar de bodem

Van de week stuitte ik op dit blog over de meest gemaakte fouten door ouders als het gaat om kinderen en water. Natuurlijk weten we allemaal dat water gevaarlijk is, maar hierin stonden toch wat dingen die mij extra alert hebben gemaakt. Dat kleine kinderen als ze met hun gezicht in het water vallen niet opkrabbelen en tegenspartelen, bijvoorbeeld. En dat als je in een groep bent je altijd nadrukkelijk iemand moet aanwijzen om op je kind te letten als jij even wegmoet. Vaak denken we namelijk dat de ander wel oplet. De artikelen in Linda., waar de auteur het over heeft, heb ik ook gelezen en hebben mij nog dagen achtervolgd.

Zonnesteek in de kinderwagen

Deze zijn jullie inmiddels waarschijnlijk wel vaker tegengekomen, maar voor de zekerheid toch nog een keer: gooi in de zomer nooit een doek over de kinderwagen heen om je baby te beschermen tegen de zon. Dit lijkt logisch om te doen, maar in al 20 minuten kan de temperatuur in de wagen oplopen tot 37 graden. Dit kan leiden tot een zonnesteek of erger: een wiegendood. Baby’s kunnen zichzelf nog niet goed op temperatuur houden en kunnen door de warmte denken dat ze weer terug zijn in de baarmoeder en ophouden met ademen. (Bron: Ouders van Nu).

Zo, dat was genoeg zomerhorror. Nu weer lekker genieten!

Lees ook:

Onmisbare weetjes over slapen en je baby

5 tips voor het kopen van tweedehands kinderkleding op Marktplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge