Vitamine D
Baby,  De eerste maanden,  Handige weetjes,  Kids,  Tips en inspiratie

Vitamine D: check altijd de dosering!

Het was dat mijn oog viel op een artikel in Ouders van Nu, anders had ik dit misschien nooit geweten: de dosering van vitamine D-druppels is niet bij elk merk hetzelfde. Nu is te weinig niet direct een groot probleem, maar teveel kan ernstige gevolgen hebben.

Vibovit versus Davitamon

Wij gaven Bente altijd vitamine D van Vibovit. Twee druppels per dag. Daarna stapten we over op Davitamon, omdat ik die bij de Etos kreeg in ruil voor mijn volle babyzegel-spaarkaart. Braaf gaven we haar wekenlang twee druppels per dag. Totdat in Ouders van Nu mijn oog viel op een klein artikeltje. Daarin stond dat niet bij elk vitamine D merk de dosering hetzelfde is. Ik dus meteen checken hoe dat bij Davitamon zit, en ja hoor: daar is de dosering 10 druppels per dag! Nogal een verschilletje….

Overdosis vitamine D

Bente lijkt gelukkig geen last te hebben gehad van haar vitamine D tekort. Maar nu las ik in de nieuwste editie van Ouders van Nu een brief van een moeder die het omgekeerde had: zij had haar kind een tijdlang veel teveel gegeven. Haar dochter was opgenomen op de spoedeisende hulp, omdat een overdosis vitamine D kan leiden tot een te hoge calciumwaarde in het bloed, wat weer moeheid, misselijkheid, braken en uiteindelijk zelfs hartritmestoornissen, coma en overlijden tot gevolg kan hebben.

Gebruik jij de juiste dosering?

Dus: check allemaal even of je de goede dosering vitamine D toepast en let even op als je overstapt op een ander merk! En laten we ondertussen hopen dat de merken zo verstandig zijn om de doseringen met elkaar af te stemmen en één lijn te trekken.

Lees ook:

Alles over de keurmerken van autostoeltjes
Knuffeltjes-management voor dummies

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge