Tips kinderkleding marktplaats
Tips en inspiratie

5 Tips voor het kopen van kinderkleding op Marktplaats

Laatst gaf ik vijf redenen waarom ik tweedehands kinderkleding koop. Maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Daarom: 5 tips voor het kopen van baby- en kinderkleding op Marktplaats. 

Naar mijn idee heeft het kopen van tweedehands kinderkleding op Marktplaats alleen maar voordelen: je bespaart geld, het is goed voor het milieu, je kan shoppen vanaf de bank, hebt leuk contact met andere moeders en het geeft een kick als je voor een prikkie een mooie outfit weet te scoren.

Gaandeweg ben ik wel een aantal dingen tegengekomen waar je op moet letten. Dit zijn mijn tips voor het kopen van kleding op Marktplaats:

Om het makkelijk te maken, eerst even twee snel-linkjes naar baby- en kinderkleding op Marktplaats:

Babykleding (maat 50 t/m 86)
Kinderkleding (vanaf maat 92)

En dan nu echt: de tips…

 1. Koop een pakket

  Bij ‘Verfijn resultaten’ kun je onder ‘Type kledingstuk’ kiezen voor ‘Setje of pakket’. Doen! Op het moment dat je losse items koopt, ben je veel geld kwijt aan verzendkosten, maar op een groot pakket valt dat mee. Daarbij ben je vaak in één klap klaar voor een paar maanden. Vaak zitten er wel één of twee dingen tussen die je niet leuk vindt, maar dan geef je dat toch aan een goed doel?

 2. Kijk wat de verkoper nog meer in de aanbieding heeft

  Als je iets leuks hebt gevonden, kijk dan wat de aanbieder nog meer te koop heeft staan (onder de naam van de verkoper staat ‘Bekijk meer advertenties’). Grote kans dat hij/zij meerdere items in de maat heeft die je zoekt en dat je die nog leuk vindt ook (jullie hebben waarschijnlijk toch een beetje dezelfde smaak).

 3. Kijk goed naar de foto’s

  Als de foto’s met zorg zijn gemaakt (en dus niet wazig of bijvoorbeeld ondersteboven zijn), zegt dat naar mijn mening iets over de verkoper: dan zal hij vast ook zorgvuldig omgaan met zijn spullen (en dat is in mijn ervaring ook zo gebleken). Ook kun je uit de foto’s vaak afleiden of de spullen uit een nette omgeving komen.

 4. Onderhandel

  Ga niet meteen akkoord met de gevraagde prijs. Mijn ervaring is dat er meestal onderhandelingsruimte is. Mensen willen er vaak graag vanaf.

 5. Spreek duidelijk af hoe het pakket wordt verzonden

  Ik dacht een keer dat het thuisbezorgd zou worden, bleek dat ik het af moest halen bij een Kiala-punt. Heel irritant (tenzij je dat juist prettiger vindt, natuurlijk).En stem gelijk af wie de verzendkosten betaalt (zitten deze al bij de prijs in of komt het er nog bij?) Je kan natuurlijk ook filteren op aanbieders bij jou in de buurt, zodat je het op kan halen.

Lees ook:

5x Waarom ik tweedehands kinderkleding op Marktplaats koop

5x Toffe spullen die ik bij mijn tweede wil hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge