Joolz Day Quadro Blu
Reviews,  Tips en inspiratie

Review: Joolz Day Quadro

Wat vond ik het lastig zeg, beslissen welke kinderwagen we moesten nemen. Uiteindelijk koos ik  voor de Joolz Day Quadro. Nu ik de wagen bijna een jaar gebruik, is het hoog tijd voor een review. Misschien heb je er iets aan bij het kiezen van jullie wagen.
In eerste instantie viel ik op zijn uiterlijk: stijlvol, modern, maar toch ook een beetje retro door de leren handgrepen. Toen ik ermee ging rijden, bleek de Joolz Day Quadro net zo handzaam te zijn als ‘ie mooi is. Gelukkig had ik de mazzel dat mijn ouders aanboden om onze kinderwagen te betalen. Anders vrees ik dat deze droomwagen aan mij voorbij was gegaan. Mocht jij het budget wél hebben, of net zulke lieve ouders als ik, lees dan snel verder over mijn ervaringen met deze combiwagen.

Pluspunten Joolz Day Quadro:

Mooi design

Smaken verschillen – maar ik vind dat ‘ie er prachtig uitziet. Ik koos voor de Blu-variant (een beetje grijs/groen/blauw-achtige kleur), maar eigenlijk zijn ze allemaal mooi.

Ergonomisch

Joolz vindt het belangrijk dat niet alleen het kindje een goede houding heeft in de wagen (vandaar ook dat bijna alles aan te passen is aan de lengte van je kind), maar dat ook de ouders er niet met kromme rug achterlopen. En dat merk je: de duwstang is in hoogte verstelbaar en de wagen is lekker hoog, zodat je niet te veel hoeft te bukken.

Stevig

In het jaar dat ik de wagen gebruik is er nog niets gebroken, gebogen, of op een andere manier geblesseerd geraakt. Terwijl ik er toch echt wel een paar keer per ongeluk mee tegen de deurpost of andere objecten ben geknald 🙂

Wendbaar

Hij draait supermakkelijk een pirouette.

Goede vering

Niet onbelangrijk als je soms op minder begaanbare paden loopt – bijvoorbeeld in het bos. Word je baby niet zo heen en weer geschud.

Aerosleep

Het matrasje in de reiswieg is van Aeorosleep (wij gebruikten ‘m ook als wiegje, ideaal!)

Uitklappen

Het uitklappen van het onderstel is heel makkelijk. Ik zou niet durven zeggen dat het met één hand kan, maar wel in één beweging.

Twee kanten op

Het zitje (na 6 maanden verruil je de reiswieg voor het zitje) kan heel eenvoudig zowel naar voren als achteren gericht worden.

Drie standen

Het zitje kan in 3 standen: liggend, zittend, en iets ertussen in. Hier kun je terwijl je kind nog in het zitje zit tussen wisselen. Als hij in slaap valt, kun je hem met één handeling in de ligstand zetten.

Minpunten Joolz Day Quadro:

Prijzig

Alles bij elkaar ben je al gauw €1.200,- kwijt.

Inklappen

Het inklappen van het onderstel moet je echt even in de vingers krijgen. Ook gaat het in het begin stroef, alsof het materiaal nog een beetje soepel moet worden. Goed oefenen voor de baby er is, dus.

Onhandig boodschappennet

Het boodschappennetje (optioneel) is heel onhandig als je de reiswieg gebruikt of het zitje naar je toe hebt gekeerd. Dan moet je je in allerlei bochten wringen om er ook daadwerkelijk boodschappen in te kunnen doen.

Veiligheidsbeugel

Ik vond de veiligheidsbeugel op de reiswieg heel onhandig: deze zat enorm in de weg als ik mijn dochter erin of eruit wilde tillen (al is ‘ie wel weer handig als je de wieg met één hand van het onderstel af wilt tillen)

Eindoordeel

Je ziet het: de Joolz Day Quadro heeft naar mijn mening meer voor- dan nadelen. Het belangrijkste is toch wel dat ‘ie fijn rijdt en goed is voor jou en je kind. En dat is deze. En dan is ‘ie ook nog zo mooi! De Joolz Day Quadro is het geld meer dan waard.

Joolz Day Quadro (inclusief onderstel, zitting, reiswieg, regenhoes en voetenzak) vanaf €1.049,-
Optioneel:
Boodschappentas: €35,-
Parasol: €39,-
Adapters (zodat je ook de Maxi-Cosi op het onderstel kunt zetten): €40,
Verzorgings-luiertas: €119,-

Lees ook:

8x babyspullen die je echt nog niet nodig hebt

De 7 beste baby-bespaartips

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge