Beat bugs Netflix
Tips en inspiratie

Netflix-tip: Beat bugs

Ik heb zo’n leuke nieuwe kinderserie ontdekt! Beat bugs van Netflix. Prachtige animaties, superoriginele verhaallijnen én liedjes van de Beatles. Wat wil je nog meer?

In een interview met 3FM-dj Annemieke Schollaardt in KEK Mama las ik dat zij – voor haar dochter – fan is van de Netflix-serie Beat Bugs. Annemieke: ‘Elke aflevering is een Beatlesnummer. Het gaat om Maja de Bij-achtige beestjes die van alles meemaken en uiteindelijk een nummer zingen. Het zijn grote namen die de nummers hebben ingezongen, zoals Eddie Vedder en Pink, zó leuk.’

Dag Nijntje!

Ik haastte me naar de afstandsbediening toen ik dat las, want Nijntje komt me de keel uit en de meeste andere kinderseries kan ik nauwelijks verdragen. Vooral die irritant hoge stemmetjes kan ik niet langer dan 5 minuten aanhoren. Dan klinken Beatles-liedjes als muziek in de oren. En, eerlijk is eerlijk, soms is het toch wel fijn om je spruit eventjes voor de tv te kunnen zetten, zodat jij even rustig aardappels kunt schillen of gewoon een tijdschriftje kunt lezen.

Mini-musical

Nou, Annemieke had gelijk: Beat bugs is erg leuk, ook voor volwassenen. Het gaat over een groepje bevriende insecten die in een achtertuin leven en daar allerlei avonturen beleven. De makers hebben de titels van de liedjes bijna letterlijk vertaald tot een script, wat zorgt voor supercreatieve en grappige verhaallijntjes. Zo gaat ‘Lucy in the sky with diamonds’ over een libelle met ogen als diamanten. De animaties zijn geweldig mooi, de stemmetjes slechts heel af en toe irritant en de Beatles-liedjes maken de afleveringen bijna een soort mini-musicals.

Dus, de volgende keer dat je even in alle rust je nagels wilt lakken: zet Beat bugs op!

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je de trailer kijken:

Lees ook:

De 9 lekkerste Netflix-series voor tijdens je zwangerschapsverlof

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge