Tips en inspiratie

Mooi initiatief: Stichting Babyspullen

Een kind maakt je op vele manieren rijker, maar niet op financieel gebied. Wat nu als je krap in je geld zit? Voor die mensen is er Stichting Babyspullen – een supermooi initiatief. 

Ik besef maar al te goed wat een luxe het was om, zonder daardoor in de financiële problemen te komen, de uitzet voor mijn ongeboren dochter aan te schaffen. Want de harde realiteit is dat jaarlijks 20 duizend baby’s in armoede worden geboren. Maar liefst 1 op de 9 kinderen groeien op in armoede. Deze ouders hebben niet de middelen om hun kinderen een goede start te geven.

Babystartpakketten

Voor deze gezinnen is er sinds 5 jaar Stichting Babyspullen. Zij verzamelen nieuwe en gebruikte babyspullen om daar babystartpakketten van te maken. Deze worden via diverse instanties uitgedeeld aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2016 werden er 2.244 pakketten verspreid, in 2017 hoopt de stichting de 2.500 aan te tikken. Bij de stichting werken 140 vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Wat kun je doen?

Door het hele land heeft de stichting 120 inzamelpunten waar je je babyspullen heen kan brengen. De stichting controleert de spullen op kwaliteit en maakt er de pakketten van, om er vervolgens (aanstaande) ouders ontzettend blij mee te maken. Uiteraard kun je ook geld doneren.

In dit filmpje zie je precies hoe de stichting te werk gaat:

Nou, ik weet wel waar ik straks mijn babyspullen naartoe ga brengen…. Jij ook?

Stichting Babyspullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge