het is een....
De eerste maanden,  Pasgeboren,  Tips en inspiratie

7x Kraamvisite-management voor dummies

Buren die spontaan op de stoep staan, kinderloze vrienden die om elf uur ’s avonds nog niet snappen dat ze écht moeten gaan: kraamvisite kan een hoop stress op leveren. Maar dat hoeft niet! Als je deze 7 kraamvisitemanagement tips volgt, gaat het al een stuk relaxter.

Supergezellig, al die kraamvisite. Want wat is er leuker dan je nieuwste trots te laten zien, aan te horen hoe schattig hij of zij is en al die lieve cadeaus in te ontvangst nemen? Maar soms ben je er niet voor in de stemming. Omdat je hormonen opspelen, de nachtvoedingen je opbreken of je gewoonweg even alleen met het gezin wilt zijn. Dan zit je niet te wachten op mensen die onaangekondigd aan komen waaien of te lang blijven hangen. Normaal heel gezellig, maar in je kraamperiode kun je dat er even niet bij hebben.

Daarom: kraambezoekmanagement voor dummies

 1. Tref voorzorgmaatregelen

  Verstuur niet teveel geboortekaartjes. Grote kans dat al die vage kennissen en derdegraads neven en nichten ook op visite willen komen.

 2. Schrijf op het kaartje dat mensen een afspraak moeten maken

  Als je erop schrijft ‘wij rusten tussen 13:00 en 15:00 uur’, moet je niet gek opkijken als mensen buiten die uurtjes ineens op de stoep staan.

 3. Houd één dag in het weekend kraamvisite-vrij

  Hoe lekker is het om ook even een hele dag met je nieuwe gezin te hebben?

 4. Bundel mensen

  Laat oom samen met neef komen, of twee vrienden uit een vriendengroep tegelijk. Vinden ze vaak zelf ook gezelliger (én kunnen ze samen doen met het cadeautje).

 5. Bel af als je het echt even niet trekt

  Niets erger dan kraamvisite over de vloer te hebben als je kraamtranen die dag al emmers gevuld hebben of je baby maar niet goed toe wil happen.

 6. Als je er klaar mee bent, heb je altijd een joker achter de hand: de baby

  Zeg dat hij/zij gevoed moet worden of nu toch echt naar z’n bedje moet. Dikke kans dat de visite dan ook de jas gaat pakken.

 7. Schakel je kraamhulp in

  Zij is erop getraind om op vriendelijk doch dringende wijze aan te geven dat het tijd is om te gaan. Ik las ergens een geniale kraamhulp-truc: zij vraagt of de visite nog even het kamertje wil zien, waarna zij naar de voordeur loopt en die open doet. Geen visite die dan nog terug de kamer in durft te gaan.

Met dank aan Kim Treur.

Lees ook:

8 tips voor de kraamtijd en De beste kraamcadeaus

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge