Speelgoed eenjarige
Must-haves,  Tips en inspiratie

Het lievelingsspeelgoed van mijn 1-jarige

Je kunt het mooiste speelgoed kopen of krijgen, maar je weet nooit of je kind er daadwerkelijk mee gaat spelen. Met dit speelgoed is succes gegarandeerd – althans, bij mijn 1-jarige dochter dan…

Het lievelingsspeelgoed van mijn 1-jarige:

Dierenbus

Stiekem ben ik net zo gek op deze fantastische dierendubbeldekker als Bente. Hij is dierendubbeldekkermooi, van hout en educatief. Bente kan er heerlijk zoet mee spelen. Ze gebruikt de bus om achter te lopen, probeert de diertjes in de vorm te stoppen of speelt gewoon los met de diertjes. Ik ben nog elke dag blij met dit cadeau.

Wheelybug

wheelybugAchter dit superschattige karretje – van Australische makelij – sjeest Bente het huis door. Ze is nu nog iets te klein om erop te kunnen zitten, maar dat komt ongetwijfeld snel. De wieltjes kunnen 360 graden draaien, wat het lieveheersbeestje erg wendbaar maakt. En, hij staat nog leuk in je huis ook.

De gele ballonDe gele ballon

In dit enorme boek moet je kind op zoek naar de gele ballon (een soort ‘Waar is Wally?’ voor dreumesjes) Leuk om te zien dat de speurtocht steeds soepeler verloopt en dat je kind steeds meer dingen herkent en aanwijst. De tekeningen van Charlotte Dematons zijn prachtig om naar te kijken, ook voor ouders. Elke keer ontdek je weer iets nieuws. Leuk en leerzaam dus.

Geluidenboekje

Geuidenboekje muzieknotenOok de geluidenboekjes zijn bij ons thuis al maandenlang een succes. Op elke pagina kan je kind op een knopje drukken en dan komt er een geluid uit. Wij hebben ‘De jungle‘, ‘De boerderij‘ en ‘Mijn eerste muzieknoten‘. Het prettige is dat de geluiden natuurgetrouw zijn. Je hoort dus een echte koe als je op zijn buik drukt. Wel zo prettig.

DuploDuplo tractor

Ik geloof dat de leeftijd voor Duplo ligt op 1,5, maar Bente speelt er al mee vanaf haar eerste verjaardag. Goed voor de fijne motoriek 🙂 Deze van de boerderij vind ik erg leuk, omdat ze er ook de soorten fruit van leert.

Nijntje drukknuffelNijntje drukknuffel

Jep, het liedje (‘Nijntje, lief klein konijntje’) is bloedirritant (zeker als je kind 5x achter op het knopje drukt), maar Bente vindt het zo leuk dat ik het voor lief neem. Bovendien is deze Nijntje educatief: op haar voetjes staan cijfers en op haar buik kleuren en vormen.

LooptrainerChicco looptrainer

Deze looptrainer ziet er misschien lichtelijk hysterisch uit, maar wat kan Bente er fijn achter lopen en mee spelen. Het heeft geluidjes, lichtjes en ballen, wat wil een 1-jarige nog meer? Bente heeft deze bij haar opa en oma staan, en zodra ze daar binnen is, spurt ze naar het karretje toe en komt ze er niet meer achter vandaan.

Lees ook:

De leukste cadeaus voor een 1-jarige

De leukste gepersonaliseerde kraamcadeaus

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge