Review win d'r op of d'r onder
Tips en inspiratie,  Win

Review – ‘D’r op of d’r onder’

Alles, maar dan ook alles wat je wilt weten over zwanger worden én zijn, lees je in D’r op of d’r onder, het nieuwste werk van de schrijvers van Buskruit met muisjes. Een boek naar mijn hart: eerlijk, humoristisch en handig. 

D’r op of d’r onder is geschreven door Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers. Oftewel: de vriendinnen achter de bestseller Buskruit met muisjes en de boeken Buskruit met peuters en Help, help hoera. Ook hebben zij een leuke site, boordevol tips, ervaringsverhalen, filmpjes en interviews met deskundigen.

Van yoni-ei tot obstipatie

Als je de dames van Buskruit een beetje kent, weet je dat hun werk handig en grappig is en dat ze geen enkel onderwerp schuwen, hoe ongemakkelijk deze soms ook kunnen zijn. Zo ook in D’r op of d’r onder. Dit boek behandelt ‘alles wat je (niet) wilt weten over het maken van een baby’. In de drie delen (‘zwanger worden’, ‘zwanger’ en ‘wat als het niet gaat zoals gehoopt’) komen werkelijk alle onderwerpen die hiermee te maken hebben aan bod: van obstipatie tot prenatale screenings, van accupunctuur tot vreetbuien, van het yoni-ei (jaja) tot lustopwekkende voeding.

Ook voor papa’s

Grappig is dat ze voor de meelezende papa’s (in spé) speciale blauwe vakken hebben gemaakt (‘Beste Jan’) met informatie die voor hen onmisbaar is (en de rest kunnen ze misschien maar beter overslaan…) Ook deskundigen, zoals een gynaecoloog en acupuncturist, en andere moeders komen aan het woord. Tot slot is er de handige ‘van week tot week-gids’, die je met interessante en praktische informatie door je zwangerschap loodst. Kortom: Als je op een leuke manier goed beslagen ten bevalling wilt komen, is dit het boek dat je moet hebben.

Win!

Ik mag drie exemplaren van D’r op of d’r onder weggeven. Laat in een reactie onder dit artikel of op het bijhorende Facebook-bericht weten waarom jij dit boek wilt winnen. Uit de reacties kies ik drie winnaars, die ik op maandag 6 februari bekendmaak op Facebook.

D’r op of d’r onder | Auteurs: Marieke Wigmans-Bremers, Nina Veeneman-Dietz & Noor Schutte-Kerckhoff | Omvang: ca. 200 pag. | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0796 8

Lees ook:

Review: Zoete kinderen eten geen suiker – Ionica Smeets
Review: De Melkfabriek – Sofie van den Enk en Eva Munnik

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge