Favoriete voorleesboeken
Tips en inspiratie

De 5 favoriete voorleesboeken van mijn dochter en mij

Er zijn zoveel leuke prentenboeken voor kinderen, dat het soms lastig kiezen is. Daarom deel ik graag onze vijf favoriete voorleesboeken, misschien dat je er iets aan hebt! 

Al sinds Bente een paar weken was, lees ik haar voor. Het is leuk om te doen, het is goed voor de taalontwikkeling en mijn dochter geniet er echt van. Vlak voordat ze gaat slapen, lezen mijn man of ik haar altijd een paar boekjes voor. Daar wordt ze lekker rustig van en het is even een momentje één op één-tijd na een vaak drukke dag. We hebben een hele rits voorleesboeken in de kast staan, maar komen vaak toch op dezelfde titels dezelfde uit:

Dit zijn momenteel onze 5 favoriete prentenboeken:

  1. Ik zou weIk zou wel een kindje lustenl een kindje lusten – Sylviane Donnio. Grappig verhaaltje over een kleine krokodil die op een dag besluit dat hij geen bananen meer wil eten, maar trek heeft in een kindje. Onze dochter kent het inmiddels zo goed, dat ze telkens al zelf ‘kindje!’ zegt als ik zeg: ‘Ik zou wel een….’
  1. De kleine walvisDe kleine walvis – Benji Davis. Verkozen tot prentenboek van het jaar 2017, en terecht. De illustraties zijn prachtig. Het verhaal gaat over Boy, eenzaam jongetje dat een aangespoelde walvis vindt. Mijn dochter vindt het vooral leuk om alle katten van Boy te zoeken die door het hele boek verstopt zitten.
  1. Dorus ik wil een knuffelDorus – Ik wil een knuffel – David Melling. De onnozele beer Dorus wil maar één ding: een knuffel. En daar heeft hij alles voor over. Een aandoenlijk boek vol leuke dieren en grappige situaties. Er zijn overigens nog meer Dorus boeken, zo zie je hier.
  1. Het grote dierendorpje boekHet grote dierendorpje boek – Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij. Een dik boek vol liedjes en korte verhalen over een door Kim-Lian van der Meij verzonnen dorp vol dieren. Leuk is dat je de liedjes (uiteraard ingezongen door Kim-Lian) kunt luisteren op Spotify en YouTube. Gitte Spee (ook bekend van Aap & Mol) vind ik een van de beste illustratrices: zij heeft de tekeningen voor dit boek gemaakt.
  1. Kikker en een heel bijzondere dagKikker en een heel bijzondere dag – Max Velthuis.  Kikker, tja, wat zal ik er eens van zeggen… Het is niet míjn favoriete voorlees-figuur. Maar wel die van mijn dochter. Dus ja, wij hebben een hele Kikker-verzameling in onze kast staan. En dit verhaal vind ik dan toch zelf stiekem ook wel leuk.

Lees ook:

5 toffe spullen die ik bij mijn tweede wil hebben

Het lievelingsspeelgoed van mijn 1-jarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge