Boekentip-Raff en Zee
Lekker lezen,  Tips en inspiratie

Boekentip: Raff en Zee – zijn een beetje hetzelfde

Wat een fijn feel good-voorleesboekje is Raff en Zee – zijn een beetje hetzelfde van Sharon Cohen. Met een mooie boodschap nog ook! Giraf Raff en zebra Zee zien er allebei heel anders uit, maar komen erachter dat ze eigenlijk best veel overeenkomsten hebben. 

‘Weet je… ‘zegt Raff. ‘Ik vind een beetje anders zijn leuk.’
‘Pot-lang-prikkie nog an toe, ik OOK,’ zegt Zee…
‘Eigenlijk zijn we dus een beetje hetzelfde!’
‘En we houden allebei van taart eten en van schildpadjes
en van dobberen op het water.’
‘En van dansen op vogeltjesmuziek!’
Raff en Zee moeten hard lachen.
‘Beste vriendjes voor altijd.’
‘High five!’

Pot lang prikkie

Toen ik Bente voor het eerst Raff en Zee – zijn een beetje hetzelfde voorlas, was ze er meteen gek op. Ze is gek op dieren, dansen, zwemmen en taart, en dat komt er allemaal in voor! En ook de term ‘pot lang prikkie nog an toe’ vond ze erg grappig… Dat is mooi, wat ik vond het ook een erg leuk boekje om voor te lezen.

Lees ook: De favoriete voorleesboeken van mijn dochter en mij

Het verhaal

‘Dierenhipsters’ Raff en Zee nemen je mee door het bos en de bergen, over het zebrapad en langs het water. Ze dansen, dobberen en smullen samen van een gigantische taart. Ze komen erachter dat ze wel anders zijn, maar dat ze vooral veel overeenkomsten hebben.

Mooie boodschap

Het boek is vrolijk, heeft kleurrijke illustraties en een mooie boodschap: we zouden ons meer moeten focussen op onze overeenkomsten, dan onze verschillen. Iedereen is anders, maar ook een beetje hetzelfde. Kunnen we best gebruiken in deze tijden van verdeeldheid, toch? En: jong geleerd, is oud gedaan.

Sharon Cohen

Leuk om te weten: auteur Sharon Cohen, dochter van een Nederlandse moeder en een Israëlische vader, woont met haar 3-jarige zoontje en haar Duits-Israëlische man in het Marokkaanse Tanger en heeft het boekje samen met Nederlandse en Marokkaanse illustratoren gemaakt.

Het hardcover boek is voor 11,95 te koop in de boekwinkels.

Lees ook:

De 5 favoriete voorleesboeken van mijn dochter en mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge