Toffe babyspullen tweede
De eerste maanden,  Handige weetjes,  Tips en inspiratie

8x Babyspullen die je (nog) niet nodig hebt

Veertig items staan er op de gemiddelde baby-uitzetlijst. Heb je dat nou echt allemaal nodig? Nee dus. 8x Babyspullen die je écht niet gaat gebruiken.

Als zwangere vrouw kun je lichtelijk in paniek raken van alle uitzetlijsten die er in omloop zijn. Van de helft van de spullen weet je niet eens wat het is (Sudocrem? Zoogcompressen? Melkpoedercontainer?), van de andere helft betwijfel je ten zeerste of je dat nou echt nodig hebt (12 hydrofielluiers?!).

Toch ga je braaf met de lijst naar de winkel, want je wilt je carrière als moeder niet met een valse start beginnen. Eenmaal daar word je ook nog eens overdonderd door allerlei handige spullen die níet op je lijst staan (ze weten daar precies hoe ze op hormonale vrouwen in moeten spelen). Het resultaat: een kapitaal aan babyspullen, waarvan een half jaar later de helft nog ongebruikt in de kast ligt. Zonde!

Baby-spullen die je echt (nog) niet nodig hebt:

  1. Navelbandjes

    Navelbandjes gebruikten ze vroeger om het afstervende restje navelstreng mee af te binden. Daar hebben we tegenwoordig navelklemmen voor. En die zitten standaard in het kraampakket.

  2. Flanellen luiers

    Hydrofiel luiers kun je werkelijk overal voor gebruiken: als spuugdoek, handdoek, doek voor op het aankleedkussen…. Om de baby warm te houden kun je dekentjes gebruiken. Dus waar die flanellen luiers nou voor dienen? Ik heb ze nooit gehad en nooit gemist.

  3. Ledikantdekens en -lakens

    Wacht even af wat voor een kind je krijgt (voor hij of zij de wieg uit is gegroeid ben je toch alweer een paar maanden verder). Die van mij is namelijk ’s nachts nogal bewegelijk, en wordt 9 van de 10 keer met haar hoofd naar de ‘verkeerde’ kant wakker. Daarom slaapt zij veilig in een slaapzak en liggen haar mooie dekens en lakens nog ongebruikt in de kast.

  4. Hydrofiel washandje

    De mensen die deze washandjes hebben gemaakt, denken zeker dat baby’s zichzélf ermee wassen. Ze zijn zo klein dat een grote mensenhand er nauwelijks in past (zeker niet na een aantal keer wassen).

  5. Borstkolf

    Al ben je zo toegewijd om borstvoeding te gaan geven en uiteindelijk te gaan kolven; soms lukt het gewoon niet. En dan zit je met zo’n duur apparaat in huis. Mocht je er één nodig hebben, dan heb je ‘m zo gekocht. Huren kan overigens ook.

  6. Magnetronsterilisator

    Dit is zo’n ding dat je niet écht nodig hebt (maar wat wel heel handig kan zijn). Je kunt ook alle flesjes, spenen, etc. in een grote pan kokend water gooien en een paar minuten laten borrelen, zoals ik heb gedaan. Als de baby wat ouder is, mag het allemaal gewoon in de vaatwasser.

  7. Flesverwarmer

    Ook een kwestie van niet echt nodig. Kunstmelk kun je gewoon in de magnetron knikkeren. Bij gekolfde borstvoeding mag dat niet (dit moet langzaam opwarmen), maar dat kun je in een pannetje met heet water opwarmen (au bain-marie).

  8. Melkpoedercontainer

    Handig om afgemeten kunstmelk in mee te geven naar opa en oma of opvang. Ik geef echter gewoon al de flesjes mee met daarin de afgemeten hoeveelheden melk, zodat de oma’s er alleen wat water bij hoeven doen (maar ik heb dan ook een grote flessenvoorraad…)

Lees ook:

Wat je echt wél nodig hebt na de bevalling.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge