Baby bespaartips
Baby,  De eerste maanden,  Tips en inspiratie

De 7 beste baby-bespaartips

Baby’s zijn duur, maar je kunt makkelijk op je uitgaven bezuinigen. Zie hier: de 7 beste baby-bespaartips!

Vijfduizend (!) euro kost het ongeveer om een baby te krijgen. Dat rekende het programma De Rekenkamer een paar jaar geleden uit. En dan hebben we het alleen nog over de kosten tot en met de bevalling. Kortom: een baby plundert je bankrekening. Maar ik heb ondervonden dat je op veel vlakken makkelijk kunt besparen.

Graag deel ik met jullie 7 baby-bespaartips.

1 Marktplaats afspeuren

Je moet er een beetje een neus voor hebben, maar als je goed zoekt op Marktplaats, kun je vaak voor weinig geld goede spullen krijgen. Ik haalde voor 300 euro Bente’s complete kamertje (ledikant, kast en commode) op bij superlieve mensen die het altijd keurig hadden onderhouden. Scheelt toch minimaal 500 euro. Op Marktplaats zoek ik ook vaak naar pakketten babykleertjes. Ik had laatst 15 broekjes in maat 80/86 voor twintig euro. Ik kreeg ze in een vrolijk ingepakte doos thuisbezorgd, keurig gewassen, gestreken en opgevouwen (dat moet je maar wel net treffen, natuurlijk). Zitten er een paar dingen tussen die niet jouw smaak zijn, dan geef je die gewoon aan het goede doel.

2 Personal shoppen

Bij de megastores van Prénatal kun je een afspraak maken voor personal shopping. Een verkoopmedewerker leidt je rond door de winkel en hoe meer je koopt, hoe meer korting je krijgt (1000-1500 = 10%, 1500-2000 = 15% en vanaf 2000 is 20%). Inderdaad, grote bedragen, maar misschien heb je een zwangere vriendin of familielid die ook nog spullen nodig heeft? Dan kun je samen gaan (moet er wel één iemand betalen). En het is ook handig om van te voren al te weten welke kinderwagen je bijvoorbeeld wilt hebben. Want je moet op dat moment beslissen en bestellen. Let op: alleen op de speciale personal shopping dagen krijg je de korting contant, op andere dagen krijg je het bedrag op een giftcard.

3 Lenen en uitlenen

Natuurlijk is het het leukste om zelf alles te gaan shoppen voor je kleintje, maar als je veel moeders in je omgeving hebt, kun je hier en daar vast ook wel iets lenen. En kunnen anderen (later) misschien iets van jou lenen. Ik mocht bijvoorbeeld de box lenen van een vriendin en nu leen ik op mijn beurt mijn voedingskussen en draagzak uit aan een andere vriendin.

4 Meegroei-slaapzak

Investeer in een slaapzak die lang meegaat. Bente heeft er nu een van Puck-a-baby. Die kun je gebruiken van 6 maanden tot 2,5 jaar. De mouwen kunnen erop of eraf en voor de winter kun je er een fleece-binnenvoering in ritsen. De onderkant kun je verstellen. Ideaal! Hij is wat duurder dan de gemiddelde slaapzak, maar het is goedkoper (en milieuvriendelijker) dan dat je twee jaar lang elk kwartaal een nieuwe moet kopen.

5 Koopjesjagen

Hier kun je zoveel geld mee besparen! Voor verzorgingsproducten betaal ik eigenlijk nooit de volle mep. Als je de aanbiedingen een beetje in de gaten houdt en dan gelijk groot inkoopt, is dat ook echt niet nodig. Luiers, luierdoekjes en toetenpoetsers heb je regelmatig voor 50% korting of 1 + 1 gratis. Handige sites: www.luierinfo.nl (alle luieraanbiedingen op een rij met daarbij de prijs per luier) en www.voordeelmuis.nl (kun je als zoekopdracht ‘baby’ intypen en dan krijg je alle baby-aanbiedingen  op een rij).

6 Gratis baby-boxen

Spenen, luiers, sokjes, magazines, flesjes: en dat allemaal voor niets! De bekendste is natuurlijk de Blije Doos van Prenatal en WIJ, maar de BabyBox en ZwangerBox van Etos en Ouders van Nu is ook leuk! En wist je dat o.a. Jumbo, Plus, Baby Dump en Kruidvat ook een babydoos hebben? Vergeet niet dat je ‘betaalt’ met het achterlaten van je gegevens, en ze je daarna dus reclame kunnen sturen per post of mail.

7 “Heb je nog wensen?”

Spullen die je niet direct nodig hebt (zoals drinkbekers, bijtringen, enz.), kun je ook aan je kraamvisite vragen (als ze vragen of je nog wensen hebt). Als je geen wensen meer hebt, kun je ook om giftcards van Hema of Prenatal vragen. Kun je later weer iets leuks van kopen. Je zou eventueel ook een verlanglijstje kunnen maken op bijvoorbeeld www.lijstje.nl, daar kunnen mensen op afvinken.

 Lees ook:

8x babyspullen die je (nog) niet nodig hebt

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge