Tips en inspiratie

5x Waarom ik tweedehands kinderkleding op Marktplaats koop

Natuurlijk kan ik het soms niet laten om een schattig jurkje of stoere schoentjes te kopen als ik in de winkel loop. Maar het meeste van Bentes kleding koop ik tweedehands via Marktplaats. En dat is niet alleen omdat het geld bespaart…

 1. Geld besparen

  Omdat we momenteel dubbele woonlasten hebben (we wachten tot ons nieuwbouwhuis klaar is en wonen daarom in een tijdelijk huurhuis), kan een beetje geldbesparing geen kwaad. Van de week heb ik voor 30 euro op Marktplaats een complete zomer-garderobe, inclusief schoentjes, jasjes en pyjamaatjes gescoord, veelal van mijn favoriete merk: Zara. En allemaal nog zo goed als nieuw: slechts gedragen door één kindje.

 2. Beter voor het milieu

  Het produceren van kleding is vreselijk milieuvervuilend. Zo kost het maken van een katoenen t-shirt zo’n 2700 liter water. Door tweedehands kleding te kopen, voorkom je dat er nieuwe kleding geproduceerd moet worden. En dat vind ik belangrijk, gezien ik steeds duurzamer probeer te leven (Lees ook dit artikel dat ik schreef voor FabMama).

 3. Shoppen vanaf de bank

  Ik ben tegenwoordig niet meer zo heel dol op winkelen, en Bente houdt het ook niet langer dan een half uurtje vol in haar buggy tussen de kledingrekken. ‘Marktplaatsen’ kun je lekker op de bank met een kop thee en een muziekje aan.

 4. Het geeft een kick

  Ik zat van de week juichend naast mijn man op de bank – waarop hij mij overigens heel vreemd aankeek – omdat ik voor een prikkie dat mooie zomerpakket had gescoord. In veel gevallen bieden moeders tegen elkaar op of ben je bang dat het al weg is, en dan geeft het een kick als jij degene bent die uiteindelijk ‘wint’.

 5. Je ‘ontmoet’ andere leuke moeders

  In de Marktplaats-chat heb ik al heel wat leuke moeders ontmoet. Moeders die meedenken over of zij nog meer leuke dingen voor jouw kind hebben, die iets extra’s bij het pakket doen, het heel mooi inpakken, die het verhaal achter het kledingstuk delen: ik heb het allemaal meegemaakt. En dat vind ik erg leuk!Ik heb nog nooit meegemaakt dat de kleding niet schoon of netjes was. Vaak had de mama waar het vandaan kwam zelfs alles nog keurig gestreken: iets wat ik zelf eigenlijk nooit doe! Ik gooi het wel altijd direct nog even in mijn eigen wastrommel, dat is toch een prettig idee.

Binnenkort volgt een lijstje tips voor het kopen van kleding via Marktplaats.

Lees ook:

De 7 beste baby-bespaartips

14 financiële meevallers van het ouderschap

Bewaren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge