De eerste maanden,  Tips en inspiratie

10 tips voor kolven op het werk

Werken + borstvoeding = kolven. Helaas, want die kolfkamers zijn nou niet bepaald gezellig. En het is nogal een gedoe met die opzetstukken, koeltassen en flesjes. Met deze 10 tips maak je kolven op het werk nét iets makkelijker.

10 tips voor kolven op het werk:

 1. Check de kolfkamer

  Vraag vóór je met verlof gaat of je de kolfkamer alvast mag zien. Het stelt gerust om te weten waar je je kolfuurtjes gaat slijten en dan kun je gelijk checken of hij aan alle eisen voldoet.

 2. Vraag of er mede-kolvers in het pand zijn

  Zo ja: mail ze en maak met z’n allen een schema. Niets zo vervelend dan op elkaar moeten wachten.

 3. Oefen

  Kolven is in het begin nogal een gedoe (“In welk gaatje moet dat slangetje nou?” “Ik kom handen te kort!”) Daarbij is het even wennen om een zuiginstallatie aan je borst te hebben hangen. Fijn om het een beetje onder de knie te hebben als je voor het echhie moet.

 4. Maak een checklist

  Zet tijdens het oefenen met kolven op een rijtje wat je allemaal gebruikt en maak er een checklist van. Die dingen moet je dus ook meenemen naar je werk. Hier alvast een voorzetje: kolfapparaat, koeltas, oplader, opzetstukken, flesjes, doppen, doekje voor tussen borst en kleding (je wilt tenslotte geen vlekken op je shirt), eventueel reserveshirt (voor als dat toch gebeurt) en een afsluitbaar bakje om alle opzetstukken in te doen (zie punt 9).

 5. Pak je tas de avond van te voren al in

  Dan heb je daar geen omkijken meer naar. Op het werk komen met een baby is een hele uitdaging. Je wilt niet terug naar huis moeten omdat je in alle haast niet alle opzetstukken hebt ingepakt.

 6. Blok je kolftijden in je agenda

  Kom je nooit in de clinch met afspraken en weten je collega’s waar je naar toe bent.

 7. Neem iets mee om te lezen

  Anders duurt zo’n kolf-halfuurtje wel heel erg lang. Of je telefoon, dan kun je tenminste Facebooken en whatsappen.

 8. Pak een tupperware bakje in

  Spoel tussen de kolfbeurten de opzetstukken goed af, en doe ze in het bakje. Hoef je niet elke keer alles droog te poetsen. Aan het einde van de dag gooi je alles zo in de vaatwasser.

 9. Doe een sjaal om

  Ik had het altijd koud tijdens het kolven. En daarbij: ik vond het op de een of andere manier gewoon niet kloppen om blootstiets op kantoor te zitten. En ik was altijd bang dat ik toch de deur niet goed op slot had gedraaid (ook al had ik dat al drie keer gecheckt).

 10. Zet een reminder in je werk-agenda

  Zodat je aan het einde van de dag een pop-up krijgt dat je de flesjes uit de koelkast niet moet vergeten mee te nemen. Want dat is dus iets wat je anders vergeet. Trust me.

Lees ook:

Baby mee naar het werk? No way!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge