Baby,  De eerste maanden,  Tips en inspiratie

10 tips voor autovakantie met een pasgeboren baby

Een lange autoreis met een newborn is natuurlijk geen feestje. Maar hé, je moet er wat voor over hebben om je vakantie door te brengen in de zon! Met deze tips maak je het jezelf en je baby een stuk comfortabeler in de auto. 

Maak een checklist

Houd als je thuis bent een lijstje bij met wat je op een dag gebruikt om de baby te verzorgen, en pak op basis daarvan de reistas voor onderweg in. Dubbele shirtjes, rompers, broekjes en doekjes zijn geen overbodige luxe. En vergeet de toetenpoetsers niet. Wat moet je zonder op zo’n reis!

Boek het hotel voor onderweg van te voren

Aan het einde van een reisdag met een baby ben je gesloopt en dan wil je niet nog een uur naar een beschikbare kamer zoeken. Tip: boek bij een bed & breakfast of chambre d’hotes, dat zijn gastenkamers bij mensen thuis. Die huiselijke sfeer is ideaal met een baby. Zeker als je er een uitkiest die bekend staat om het serveren van een heerlijk diner. Dan kun je zelfs nog ‘uiteten’ terwijl je baby boven ligt te slapen (vergeet dus niet je babyfoon).

Doe een (bad)stoffen hoes in de maxi-cosi

Het autostoeltje is tenslotte een bak van plastic. En dat zweet. En reken maar dat baby’s kunnen zweten! Een hoes houdt dat (een beetje) tegen. Wij hebben deze badstoffen hoes van Prénatal. Niet duur en werkt prima. 

Gebruik een thermoskan

Als je flesvoeding geeft: vul een thermoskan met afgekoeld gekookt water en vul de flesjes vast met melkpoeder. Hoef je het onderweg alleen nog maar bij elkaar te gooien. Voor het geval er geen wegrestaurant in de buurt is, is dat prettig.

Neem een grote sjaal mee

Als je borstvoeding geeft kun je met die sjaal de boel een beetje bedekken als je verplicht bent te voeden op een slaapplek voor truckers Ook kun je je baby op die manier tegen de zon beschermen.

Pas je aan aan baby’s ritme

Bente at bijvoorbeeld elke 3 uur. Dus reden wij telkens twee uur en stopten we een uur. In dat uur stoppen kreeg ze eten (en wij ook), een schone luier en speelden we met haar. Tegen de tijd dat ze weer moe werd, gingen we weer rijden.

Houd het plekje naast de baby vrij

Als je baby ontroostbaar is, is het fijn als je er even stukje naast kunt gaan zitten en hem kan troosten of vermaken. 

Scherm de ramen af

Met van die prachtige zonneschermen. Waarvan je dacht dat jij ze nooit zou kopen. Je hoeft overigens niet persé aan de Dinsey-figuren hoor. Je hebt ze gewoon ook mooi in het zwart. Helemaal handig zijn deze, die net als een rolgordijn werken. 

Neem genoeg muntjes mee

Vooral in Nederland hebben ze er een handje van om 50 cent voor de baby-verschoonkamers te vragen. In Frankrijk is dit overigens allemaal stukken beter geregeld: daar heb je gratis prachtige babyverschoonkamers. In België kun je het beter op de bijrijdersstoel doen. 

Trek je baby laagjes aan

Een paar uur richting het zuiden (of noorden) kan het een stuk warmer (of kouder) zijn dan in Nederland. Trek je baby dus laagjes aan en check bij elke verschoonbeurt of hij niet teveel of te weinig kleren aan heeft. 

Lees ook:

Stress! Vakantie met een baby!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge