Voor mama,  Wonen & Leven

Hoog tijd: mama gaat weer sporten

De laatste drie ‘zwangerschapskilo’s’ willen er maar niet af, mijn conditie heeft een dieptepunt bereikt en de smoesjes zijn op. Het is hoog tijd: ik moet echt weer gaan sporten. 

Mijn armspieren zijn de enige spieren die meer getraind zijn dan voor de zwangerschap, van al het gesjouw met Bente, luiertassen en kinderwagens. Verder is het dramatisch gesteld met mijn conditie. Waar is de sportieve ik gebleven, die minimaal twee keer per week volleybalde en tenniste? En dat ook nog leuk vond?

Zoveel gedoe!

Het is logisch dat sporten minder hoog op je prioriteitenlijstje staat als je moeder wordt. Het is lastig te combineren met borstvoeding geven, de slapeloze nachten en alle andere veranderingen. En je moet het ineens gaan plannen: je kunt tenslotte niet meer allebei op dezelfde avond de deur uit zonder oppas te regelen. Vriendin S. (ook moeder) en ik hebben vorige week toevallig weer een keer getennist. Maar weet je hoe lang het duurde voordat we een afspraak hadden? Twee (!) maanden! Geen leugen!

Plan van aanpak

Kortom: het moederschap geeft je een mooi poeltje van smoesjes waar je uit kan putten om maar niet te hoeven sporten. En van dat poeltje heb ik gretig gebruik gemaakt. En nu is ‘ie opgedroogd. Geen borstvoeding en slapeloze nachten meer. En er zijn echt genoeg avonden dat ik wél weg kan. Dus: tijd voor een plan van aanpak.

Sporten met Netflix?

Nu zat ik gisteren met een reep chocola op de bank Netflix te kijken (de kern van het probleem 😉 ) en toen dacht ik: hoe fijn zou het zijn als Netflix sportlessen aan zou bieden? Kun je gewoon lekker thuis voor de tv sporten, en daarna gelijk onder de douche. Geen reistijd, je hoeft je niet te schamen voor je rode zweethoofd en het kost niets (extra’s). Mijn man verklaarde me voor gek: het is toch veel lekkerder om buiten te sporten, het liefst met anderen?

Online sporten

Klopt, maar dat is dus meestal nogal een gedoe. Dus ging ik even Googelen op ‘online sporten’, gezien Netflix mijn geniale thuissport-idee nog niet zelf heeft verzonnen 😉 Ik kwam terecht op de site www.thuisinbeweging.nl. Op deze site worden gratis pilates, bodyshape, core en conditietrainingen aangeboden. Het is net alsof je in de sportschool staat, alleen staat de instructrice in je beeldscherm. De lessen duren ongeveer een half uurtje en het enige dat je nodig hebt is een matje. Ideaal!

Dus, ik heb twee dingen besloten:

  • Ik ga me inschrijven op de tennisclub. Want tennis vind ik de allerleukste sport. Lekker in de frisse buitenlucht tegen een bal aan meppen. Hopelijk vind ik daar meerdere mensen met wie ik kan pogen een afspraak te maken, zodat ik (minimaal) één keer per week kan tennissen.
  • Ik ga twee keer per week zo’n online lesje doen.

Waarom schrijf ik dit allemaal op? Nou, voornamelijk als een stok achter de deur! En omdat ik benieuwd ben hoe jullie dat doen, sporten in combinatie met het moederschap. Laat het vooral weten in een reactie hieronder!

Lees ook:

21x de beste tips voor nieuwe moeders

Afscheid van borstvoeding: de voordelen van stoppen

2 Reacties

  • Klaske

    Gewoon achter de kinderwagen hardlopen en daarna samen in bad. Voordelen: hoef met niemand af te spreken, kan gaan wanneer ik wil (voornamelijk na een borstvoeding), hoef geen oppas te regelen, het is ook goed voor mijn dochter, lekker in de buitenlucht, met een goede regenkap over de reiswieg kan het zelfs in de stromende regen (jaja, wel eens gedaan), de zwangerschapskilos zijn er in no time vanaf, maar bovenal: voel me fitter en ben die eerste week werken na mijn verlof goed doorgekomen. Oh, en nog een voordeel: het is niet duur 😉

    • Marjolein

      Wat goed! Alleen maar voordelen inderdaad. Mijn dochter is nu bijna één en vindt het denk ik ook prachtig om zo snel voortgeduwd te worden. In het verleden kreeg ik echter steeds blessures van hardlopen, maar wellicht moet ik het toch nog een keer gaan proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge