Lekker lezen,  Peuters & kleuters,  Voor mama,  Zwanger zijn

12 manieren om snel van je hoofdpijn af te komen

Of je nu net zwanger bent van je kleintje of je kleine inmiddels oud genoeg is om je dagelijks hoofdpijn te veroorzaken: er vanaf komen is wat we willen! Nu kun je iedere dag tientallen paracetamol naar binnen werken, maar dit lost het probleem niet altijd op. We hebben dan ook 12 manieren om snel van die kloppende hoofdpijn af te komen voor je verzameld!

 1. Drink een paar glazen water
  Het klinkt misschien logisch, maar een tekort aan water is in veel gevallen de oorzaak van hoofdpijn. Drink dus een paar glazen water, neem even tien minuutjes rust, en kijk of het beter gaat.
 2. Geef jezelf een hoofdmassage
  Er is een specifieke zenuw in je achterhoofd die de hoofdpijn bij massage een stuk lichter kan maken. Hoe je die massage doet, lees je hier.
 3. Rekken en strekken
  Een andere manier om van de hoofdpijn af te komen is het doen van een aantal rek- en strekoefeningen. Zonder dat je het door hebt zit je vaak met gespannen nek en rugspieren die de hoofdpijn kunnen veroorzaken. Richt je bij deze oefeningen dan ook vooral op je nek. Houd je kin omhoog en draai je hoofd eerst richting de linkerschouder, en vervolgens rustig richting je rechterschouder. Draai je schouders zo’n twintig keer in beide richtingen en plaats je handpalm eens voor een paar seconden tegen je voorhoofd.
 4. Eet watermeloen
  Geloof het of niet, maar het eten van watermeloen kan de hoofdpijn snel minder maken. Watermeloen zit natuurlijk vol water, en zorgt hiervoor dat je wat meer water in je lichaam krijgt. Resultaat? Geen hoofdpijn meer.
 5. Masseer met pepermuntolie
  Pepermuntolie staat bekend om het feit dat het je bloedstroom snel verbetert: en dat kan je van die hoofdpijn af helpen. Masseer wat pepermuntolie op je slaap, je kaken en je voorhoofd om de hoofdpijn te verminderen.
 6. Drink een kopje koffie
  Ideaal voor de koffie liefhebbers: een kopje koffie kan je van je hoofdpijn afhelpen. Hoofdpijn kan namelijk veroorzaakt worden door aderen die zich uitgezet hebben. De cafeine in koffie zorgt ervoor dat de aderen weer in hun normale formaat komen, waardoor de hoofdpijn minder wordt. Let natuurlijk wel op met het drinken van koffie tijdens je zwangerschap: twee kopjes per dag is meer dan genoeg!
 7. Drink een glas appelciderazijn
  Meng twee eetlepels appelciderazijn met een glas water, en voeg eventueel wat honing toe om de smaak wat minder heftig te maken. De appelciderazijn helpt het zuur-base-evenwicht van je lichaam te herstellen en dit kan ervoor zorgen dat je zo van die hoofdpijn af bent. Heb je geen appelciderazijn bij de hand (duh)? Eet dan twee appeltjes en drink een paar glazen water.
 8. Drink gemberthee
  Mocht je verse gember hebben liggen, snijd hier dan een paar stukjes vanaf en maak er een kopje thee van. Als je echt lef hebt, kun je de gember nog opeten ook. Gember heeft een anti-ontstekende werking en kan de hoofdpijn hierdoor verminderen.
 9. Gebruik ijsblokjes
  Hoofdpijn kan veroorzaakt worden door een kleine ontsteking aan de slagader die het bloed naar de hersenen toelaat. Door hier een ijsblokje op te houden (tegen dat dunne bot bij je slaap) verminder je de ontsteking en ontspannen de spieren makkelijker.
 10. Ga sporten, heb sex of eet cayennepeper
  Wat hebben sport, sex en cayennepeper gemeen? Ze zorgen er allemaal voor dat er endorfines vrijkomen in je lichaam. Endorfine werkt natuurlijk pijnstillend en zou dus voor minder hoofdpijn kunnen zorgen. Daarnaast zijn twee van de drie ook nog eens leuk om te doen 🙂
 11. Even mediteren
  Of je nu een ster bent in het mediteren of er eigenlijk maar weinig ervaring mee hebt: het kan je zomaar eens van die hoofdpijn afhelpen. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Sluit alle gedachten even af en focus op iets anders dan de hoofdpijn – je meest favoriete herinnering bijvoorbeeld.
 12. Doe even een dutje
  Mocht je de kans hebben, doe dan gewoon even een dutje. Een half uur tot een uurtje slaap kan er al voor zorgen dat je zonder hoofd (en met meer energie) wakker wordt.

 

Wat doe jij normaal tegen je hoofdpijn? Heb jij een huis, tuin en keuken wondermiddel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge