Chinese conceptiekalender
Voor mama,  Zwanger zijn

Zoon of dochter? Het is een …

Afgelopen donderdag was het zover: we hadden de geslachtsbepalende pretecho… Eindelijk zouden we weten of we een zoon of dochter krijgen. Spannend!

De dag voor de echo zei een vriendin nog tegen mij dat ze het geslacht bij haar bij 17 weken nog niet konden zien. Dat zou wat zijn: ga je daar vol verwachting heen, ga je alsnog terug naar huis zonder het te weten. Ik was al zenuwachtig, maar dat maakte het er niet beter op.

Kaartje

Ik had twee kaartjes gekocht, eentje met ‘Het is een jongen’ en eentje met ‘Het is een meisje’ en het idee was dat de verloskundige het juiste kaartje in een envelop zouden doen, en dat we die dan op een later moment met z’n tweetjes open zouden maken. Zo hadden we het ook bij Bente gedaan.

Meekijken

Maar in de auto besluiten we het toch anders te doen: het lijkt ons ook wel heel leuk om me te kijken of we het zelf kunnen zien. Vol spanning rijden we erheen. Eenmaal op de tafel vat de echoscopiste gelijk de koe bij de horens: ze gaat meteen kijken of ze tussen de benen kan gluren. Gelukkig ligt ons kindje er goed voor.

Tussen de beentjes

Al voor de verloskundige iets zegt, zie ik het al: er is toch echt iets te zien tussen die kleine beentjes. Toch durf ik niets te zeggen, want wat weet ik er nou van? Enkele secondes later bevestigt ze mijn vermoeden:

Het is een jongen!

Een jongen, een jongen! De tranen schieten in mijn ogen, Maarten knijpt in mijn hand. Ik weet dat hij stiekem heel graag een jongen wilde (ik denk dat iedere man wel een zoon wil). En ook ik ben superblij: straks hebben we een koningskoppel!

Vieren

In de auto bellen we de familie en daarna eten we een taartje op de plek waar we getrouwd zijn om het te vieren. Daarna gaan we naar huis, waar mijn ouders op Bente passen. Voor hen pakken we het kaartje ‘Het is een jongen in’, die Bente even later openmaakt.

Beduusd

Ze snapt er niks van, kijkt beduusd om zich heen. Ze denkt dat het kaartje haar broertje is. Maar, na enige uitleg, ‘plakt’ ze ’s avonds het kaartje op mijn buik en zegt ze: ‘broertje’. Ik denk dus wel dat ze het een beetje snapt…

Weg roze

Hoe dan ook: al het roze mag de deur uit, Bentes kleertjes gaan op Marktplaats, ik mag op pad voor een nieuw kamertje en nieuwe kleertjes… Maar bovenal ben ik blij dat wij straks met een zoon erbij helemaal compleet zijn.

Oh ja, de Chinese kalender klopte trouwens niet 🙂

Lees ook:

Morgen weten we het: jongen of meisje?

Jongen of meisje: de Chinese kalender weet het antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge