Kids,  Peuters & kleuters,  Tips en inspiratie,  Voor mama

7 mooie bossen in Nederland en België

Lekker samen kastanjes zoeken, ravotten en genieten van de dwarrelende blaadjes. Mooie landschappen en geweldig mooie kleuren om je heen: wij zijn dol op de herfst! Heb jij dit weekend zin om een lekkere wandeling te maken met de kids? Wij hebben 7 mooie bossen in Nederland en België voor je op een rij gezet.

 

1. Het Kluisbos, Ardennen, België

Het is even rijden, maar het is de autorit meer dan waard. Het Kluisbos bij Kluisbergen in België is ongelooflijk mooi. Je vindt er wel 300 hectare waar je heerlijk kunt wandelen. De handige wegwijzers laten je precies zien welke wandeling je kunt maken, hoe lang deze is en wat je er onderweg allemaal tegenkomt. Zijn jullie en je kleintjes klaar voor een pittige wandeling, dan kun je één van de mooie uitkijkposten bewonderen. Je vindt er eentje op wel 141 meter hoogte – helemaal overwoekerd – waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht (en nog wat mooie foto’s kunt maken ook).

Lekker eten doe je bij: Restaurant-Café Kluisbos. Je kunt er ook een overnachting boeken!

 

2. De Malpie, Valkenswaard, Nederland

Aan de Belgische grens vind je het mooie dorp Valkenswaard met het nog mooiere natuurgebied de Malpie. Je vindt er allerlei wandelroutes (voor zowel de jonge als de oudere benen) en meer dan genoeg bankjes en picknicklocaties om even uit te rusten. Is het lekker weer? Dan kun je er ook geweldig leuke kanotochten maken.

Lekker eten doe je bij: De Venbergsche Molen. Je kunt er binnen zitten of buiten van het zonnetje genieten, en meteen een échte molen bewonderen.

 

3. Veluwezoom, Arnhem, Nederland

Wandelen op de Veluwe is natuurlijk een echte must tijdens de herfstmaanden. Je weet maar nooit wat je er tegen gaat komen: wilde zwijnen, dassen of zelfs edelherten. De Veluwezoom bestaat uit 5100 hectare aan bos, heide en zandverstuivingen.

Lekker eten doe je bij: Brasserie Veluwezoom. Ze hebben een geweldige speeltuin voor de kids en heerlijk biologisch eten op het menu.

 

4. De Oisterwijkse Bossen, Oisterwijk, Nederland

Wil je in Brabant van het bos genieten? Dan ga je naar de Oisterwijkse Bossen in (duh) Oisterwijk. Het is een ongelooflijk oud bos; er zijn grove dennen te vinden die helemaal uit 1650 dateren. Daarnaast ligt het bos dicht bij leuke steden als Den Bosch en Eindhoven, waar ook genoeg te doen is voor het hele gezin.

Lekker eten doe je bij: Boshuis Venkraai. Je vindt het boscafé in het midden van de Oisterwijkse Bossen.

 

5. Het Purmerbos, Purmerend, Nederland

Nu is Purmerend sowieso een geweldig leuke plaats om te bezoeken, maar je vindt er ook nog eens mooie bossen. Het Purmerbos hoort dan ook niet voor niets tot één van de mooiste bossen van Noord-Holland. Je vindt er geweldig mooie stilte- en natuurgebieden en ook nog eens een hondenlosloopgebied.

Lekker eten doe je bij: Effe Anders. Je vindt het super gezellige restaurant op zo’n 10 minuutjes rijden van het centrum van Purmerend.

 

6. Het Brakelbos, Brakel, België

In het Brakelbos vind je het vier kilometer lange Reeënpad of Bosmuizenpad; speciaal daar om met de kids te bewandelen. De wandelpaden zijn hartstikke nieuw, gezinsvriendelijk en ongelooflijk mooi. De meeste bomen zijn wel meer dan 100 jaar oud!

Lekker eten doe je bij: Chalet Gérard. Er zijn maar genoeg horecagelegenheden te vinden aan de rand van het bos, maar Chalet Gérard is zeker een bezoekje waard!

 

7. Het Haagse Bos, Den Haag, Nederland

Ook hartstikke leuk is een dagje bos en strand combineren. Het Haagse Bos ligt in het midden van de stad en is één van de mooiste bossen van Zuid-Holland. Je zou er zomaar eens buizerds en ijsvogels tegen kunnen komen, en kunt er samen hertjes aaien in het hertenkamp de Koekamp.

Lekker eten doe je bij: Chalet ten Bosch, een super knus restaurant vlakbij het Louwman Museum.

 

Wat is jullie favoriete bos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge