Trouwfoto 2
Mama

Kind & Koffie: Theetuin Eemnes

In de nieuwe rubriek ‘Kind & Koffie’ tip en review ik een kindvriendelijke plek in ’t Gooi en omstreken. Restaurantjes, speeltuinen, koffietentjes en lunchplekken die leuk zijn voor kinderen, maar net zo goed voor papa en mama. Deel 1: Theetuin Eemnes. 

Ik hou van die plekken. Waar je kind het naar zijn zin heeft, er lekkere thee en koffie wordt geschonken én waar ze niet gek opkijken als je vraagt om een kinderstoel, verschoonruimte of magnetron. Inmiddels heb ik een aantal van die kindvriendelijke plekken in ’t Gooi en omstreken – mijn natuurlijke habitat – ontdekt, die ik in deze rubriek graag met je deel.

Theetuin Eemnes

Waar kan beter mee beginnen dan met de plek waar mijn man en ik zijn getrouwd? Theetuin Eemnes is een idyllische groene plek op de grens van ’t Gooi en en Eemland, dat kun je wel zien aan onze trouwfoto’s (credits: Yvonne van den Bergh):

Trouwfoto 3

Trouwfoto 2Om de tafels heen lopen de kippen los in de tuin (soms zelfs met kuikentjes!) en als je omhoog kijkt zie je in de enorm hoge bomen ooievaars naar hun nesten toevliegen. Zo mooi 🙂

Ideaal met kinderen

Theetuin Eemnes is heerlijk zónder kinderen, maar net zo fijn met. Bij alles is rekening gehouden met kinderen, waardoor je er onbezorgd een ochtend of middag door kunt brengen en ook jíj aan ontspanning toekomt. Bij slecht weer ga je naar de serre, waar je voor jonge kinderen een heel heel heel gave speelkeuken hebt:

Theetuin keuken
Onze dochter in de binnenkeuken van Theetuin Eemnes, afgelopen najaar

Lekker buiten

Bij mooi weer blijf je natuurlijk lekker buiten! Daar zijn o.a. diertjes (hangbuikzwijnen, kippen, cavia’s), een enorme zandbak en een beweegbare kinderoldtimer (vergeet niet muntjes van 50 cent mee te nemen 🙂 ). Bij dit gedeelte staan verschillende picknickbanken, zodat je een oog kunt houden op de kleintjes terwijl je zelf lekker aan de koffie zit.

Theetuin zandbak
Bente in de buitenkeuken van Theetuin Eemnes, afgelopen oktober

Samengevat:

Kind & Koffie: Theetuin Eemnes
4 Tipje van de luier
0 Bezoekers (0 stemmen)
Pluspunten
- Dicht bij de snelweg - Ruime parkeergelegenheid - (Bijna) altijd plek, genoeg ruimte - Tuin met verschillende mooie zitjes, in schaduw of zon - Prettige verschoonruimte - Genoeg kinderstoelen - Bestellen doe je bij het buffet, je hoeft dus niet te wachten op bediening - De huisgemaakte taarten zijn heerlijk
Minpunten
- Met een kinderwagen of buggy is het terrein niet ideaal. Een draagzak is wellicht handiger! - Reserveren is niet mogelijk - Bij drukte staat er soms een rij bij het buffet
Samenvatting
Een heerlijke plek, vooral in de zomer, waar je kind(eren) en jij het geheid naar je zin gaan hebben! Wat vind jij van Theetuin Eemnes? Laat het weten in je eigen review!
Bereikbaarheid
Parkeren
Omgeving
Leuk voor ouders
Leuk voor kids
Eten & drinken
Eten & drinken kids
Wat anderen vinden van... Wat vind jij?
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind jij?

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge