Het was even stil.... maar dat had een goede reden
Mama

Het was even stil op Tipje van de luier, maar dat was niet voor niets

Of je me nu hebt gemist of niet: ik wil toch even uitleggen waarom Tipje van de luier twee maanden van de radar is geweest. Dat had één heel leuke oorzaak, maar helaas ook wat minder leuke redenen. 

Ik ben even van de blog-radar geweest. De afgelopen maanden waren – op zijn zachtst gezegd – nogal roerig. Laten we beginnen met een leuke reden van mijn afwezigheid: eind maart verwachten wij een broertje of zusje voor Bente! En tja, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, dartel je die eerste weken niet bepaald energiek en vrolijk door het leven – ik tenminste niet. Mijn vrije tijd bracht ik niet door achter mijn computer, maar in bed/bank/bad (nee, gelukkig niet boven de wc, dat is mij bespaard gebleven).

Ziekenhuis

We waren nauwelijks van het goede nieuws bekomen, toen mijn man met gezondheidsklachten in een reeks ziekenhuisbezoeken terecht kwam. Onderzoek, wachten, uitslag. Onderzoek, wachten, uitslag. Sowieso niet fijn, maar helemaal niet als je net zwanger bent en overloopt van de hormonen. De beelden van mij als alleenstaande moeder van een 2,5-jarige peuter en een pasgeboren baby schoten al door mijn hoofd. Maar eind goed al goed: vorige week (bijna 2 maanden later) hoorden we dat hij kerngezond is.

Bloedverlies

Tussendoor hebben we ook nog in de (ernstige) stress gezeten wegens twee dagen bloedverlies in week 8, maar dat bleek na een echo niets ergs te zijn, waarschijnlijk een gesprongen bloedvaatje. We kregen ‘gewoon’ een cashewnootje met een kloppend hartje te zien. Maar de spanningen die zoiets met zich meebrengt, zijn groot. Je vreest al gauw voor het ergste.

Volop inspiratie

Tel daar nog de naweeën van een stressvolle verhuizing bij op, en het feest was compleet: ik had last van moeheid, hoofdpijn en een algeheel gevoel van malaise (en dat is allemaal helaas nog steeds niet helemaal over). Kortom: geen tijd, energie en zin om te bloggen. Maar dat ben ik wel weer van plan op te pakken, zeker nu ik met de nieuwe zwangerschap weer zoveel heb om over te schrijven.

Coming soon

Maar ik begin de komende week met twee blogjes die ik in week 4 en 5 al schreef, toen er nog niet zoveel aan de hand was. Over ‘dé test’ en dat ik met vijf weken (!) al een buikje had (kun je nagaan hoe die er nu uitziet, met 16 weken…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge