cadeaus 2-jarige
Kids,  Must-haves,  Peuters & kleuters

Leuke cadeaus voor een 2-jarige

Soms is het best lastig om het juiste cadeau voor de juiste leeftijd te vinden. Toen mijn dochter twee was, was dit het speelgoed waar zij het liefste mee speelde (in alle prijsklassen!): doe wat inspiratie op voor leuke cadeaus voor een 2-jarige!

Het leuke van 2-jarigen is dat dit de leeftijd is waarop ze het leuk gaan vinden om ‘grote mensen-dingen’ na te gaan doen, zoals koken, met poppen spelen, enzovoorts. Maar het is ook de leeftijd waarop ze beginnen met knutselen en waarop ze bijvoorbeeld zelfstandig van de glijbaan kunnen. Genoeg keuze uit leuke cadeaus dus! Maar dit is waar mijn dochter (2) het liefste mee speelt:

Zand- en watertafel

Wat doen kinderen het allerliefst? Prutsen met zand en water. Daarom is een zand- en watertafel echt ideaal. Bente kreeg deze van Keter (€39,95) (inclusief allerlei speeltjes) en kan er uren mee zoet zijn.

Nederland - Charlotte DematonsNederland – Charlotte Dematons

Misschien ken je Charlotte Dematons wel van dat andere boek: De gele ballon. Dit boek  (€24,50) heeft hetzelfde concept (de gele ballon zoeken), maar gaat helemaal over Nederland. Elke keer als je een prent bekijkt, zie je weer wat nieuws dat je herkent. Leuk voor jou en voor je kind.

Stickerboek

Dit stickerboek van Hema is superleuk en kost maar €3! Met de stickers kun je een soort eigen prentenboekje samenstellen. Misschien nog iets teveel gevraagd van een 2-jarige, maar mijn dochter vindt het rakelings plakken van prinsessen, taartjes en uiltjes prachtig.

Klei

Klei heb je in alle soorten en maten, maar dit setje van Play Doh is bijvoorbeeld heel leuk (en leerzaam). Maar je hebt het natuurlijk ook veel goedkoper, bij bijvoorbeeld Hema. Bente vindt het vooral leuk om er een beetje mee te prutsen en de kleurtjes te benoemen.

Stempeltjes

Deze vrolijke stempeltjes van Hema zijn eigenlijk vanaf 3 jaar, dus eigenlijk mag ik ze niet aanraden, maar ik zit er altijd bij als Bente ze gebruikt. Echt een topcadeau voor maar €2,50, waar ze heel lang mee zoet kunnen zijn.

Speelkeukenspeelkeuken

Ons cadeau voor Bentes verjaardag was deze speelkeuken van Jouéco. Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie houten speelkeuken die een beetje betaalbaar was en kwam op deze uit. Het blijkt een topcadeau, zeker nu we hem hebben aangevuld met bordjes, bekertjes en lepeltjes en dit mandje vol ‘nepboodschappen’ van Bol.com (€12,99)

Pop met poppenspullen

Met een hoog stemmetje ‘verzorgt’ Bente haar ‘babies’ zoals het een echte mama betaamt. Alhoewel… Echte mama’s smijten hun kind niet op de grond 🙂 Poppen zijn er in alle soorten en maten, maar een buggy zoals deze (Bol.com, €12,99) zorgt voor nog meer speelplezier en dit verzorgingssetje van 7,99 maakt het helemaal af.

 

Nou, ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan voor als je eigen kind twee wordt of je binnenkort een verjaardag hebt en op zoek bent naar leuke cadeaus voor een 2-jarige. Heb je nog aanvullingen? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge