Sinterklaas
Must-haves,  Peuters & kleuters

Wat vragen we aan Sint voor onze dochter (1,5)?

‘Wat wil Bente voor Sinterklaas?’ Die vraag kreeg ik afgelopen week meerdere keren. Hoog tijd om me te verdiepen in leuke cadeaus voor haar Sint-verlanglijstje dus… 

Mijn man heeft er niet zoveel mee, met Sinterklaas. Hij houdt niet van het ‘hebberige’ ervan. Van de vele cadeautjes en hysterische kinderen als gevolg. En het voorliegen van je kind vindt hij ook maar niets. Goede argumenten.

Dol op Sint

Desondanks ben ik dol op Sinterklaas. Altijd al geweest. Zelfs nadat het grote geheim aan mij was onthuld. Ik vond het altijd het gezelligste feest van het jaar. Niet alleen om de cadeautjes, maar ook om het samenzijn met de familie, het snoepgoed dat alleen rond die tijd te krijgen is (nu helaas al in de zomer), en de spanning van het wachten tot ‘Piet’ op de deur bonst. Prachtig vind ik het om diezelfde opwinding nu bij mijn neefjes en nichtjes te zien.

Te klein

Bente is nog veel te klein om het te begrijpen. Maar uiteraard krijgt zij dit jaar ook van Sinterklaas cadeautjes en mag ze een keer haar schoen zetten. Leuk vind ik dat. Ik gun haar ook die gezellige traditie.  Dus ben ik een verlanglijstje gaan samenstellen. Ik wil niet dat de hulpsinten te diep in hun portemonnee moeten kijken, dus ik hou de cadeautjes bescheiden.

Bentes (of eigenlijk mijn) verlanglijstje voor Sinterklaas:

  • Keukenspulletjes. Bente maak je met niets blijer dan een lege maatbeker en een pollepel. Hoog tijd voor het ‘echte’ werk dus. Bijvoorbeeld deze kookset van de Hema of deze bakset van Ikea (beide onder de 10 euro).
  • Duplo. Yes, ze is bijna anderhalf, de ideale leeftijd voor Duplo! Ze heeft al één setje en daar speelt ze al druk mee, dus daar kan nog wel wat bij. Bijvoorbeeld deze met jonge dieren of deze (Bente is dol op eendjes). Beide zo’n 15 euro.
  • Kinderstoeltje. Mijn schoonmoeder kwam met het idee om een klein stoeltje te vragen, zodat ze aan de kleine tafel kan zitten. Vond ik een supergoed idee, ik heb alleen geen idee waar je zoiets (een beetje betaalbaar) kunt krijgen. De Sint hopelijk wel…
  • Boekjes. Ik heb nog wel wat boekjes op Bentes (of eigenlijk mijn) voorlees-verlanglijstje staan:
  • Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft. Gaf ik een keer als kraamcadeau, maar zou ‘m ook graag voor Bente hebben!
  • De spin die het te druk had. Boekjes van Eric Carle zijn favoriet hier in huis. Met stip op 1: ‘Een haan gaat op wereldreis’.
  • Welterusten, kleine beer. Een klassieker die wij nog niet in de kast hebben staan.
  • Knibbel, knabbel knuisje Wij hebben de voorloper van dit boek, Er was eens een prins en die wou een prinses, sprookjes op rijm geschreven door Martine Bijl. Fantastisch. Heel benieuwd naar het vervolg.

Lees ook:

De leukste gepersonaliseerde kraamcadeaus
De leukste cadeaus voor een 1-jarige

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge