Gastblogs,  Petra

Blog Petra: De kinderen die we nooit zullen hebben

Er zijn zoveel mooie namen. Tenzij je van plan bent een heel weeshuis op de wereld te zetten, kun je ze helaas nooit allemaal kwijt. Daar schreef Petra dit herkenbare blog over. ‘Ik bewaar ze wel om op te dringen aan Louises poppen.’

Met een Louise en een Veerle hebben we twee prachtige meisjes met prachtige namen, en toch vind ik het soms lastig om te accepteren dat er zoveel namen zijn die we níét hebben kunnen geven en ook nooit zullen geven, tenzij ik door het spiraaltje heen zwanger word en zelfs dan waarschijnlijk niet want we vinden ons gezin goed en mooi zoals het is. Maar dan denk ik aan het jongetje dat ik Arend had willen noemen, of het meisje dat Franka zou heten…

Arend en Franka

Wacht even hoor. Ik heb beide namen geopperd – de eerste toen we nog niet wisten of we een jongen of een meisje kregen, de tweede toen we al zeker wisten dat het een meisje was – en beide zijn door Marcel afgeschoten. Arend deed hem denken aan Arend-Jan, een oud-klasgenoot aan wie hij een uitgesproken hekel had. Franka vond hij te sexy vanwege de Franka-strips (ik zou zeggen: stoer, wat ze ook is, maar wat je in haar ziet is misschien wel sterk afhankelijk van je seksuele voorkeur).

Pop Ineke

Anyhow, die namen had ik dus sowieso niet kunnen geven. Ik bewaar ze wel om later op te dringen aan Louises poppen, zoals ik vroeger een pop had die Ineke heette omdat mijn moeder dat een mooie naam vond. Wat wel weer leuk is aan het feit dat we nu geen echte kinderen meer willen maken en dus alleen nog maar samen fantaseren over kinderen die we toch nooit zullen hebben, is dat we namen voor ze kunnen bedenken die we helemaal te gek vinden maar die we in werkelijkheid nooit zouden geven.

Briljante naam

Omdat we al twee meisjes hebben, is het gefantaseerde derde kind ook een meisje. En ik moet zeggen dat we een briljante naam voor haar hebben. Als we tijdens een lange autorit onze hoofden op hol laten slaan en vergeten dat we helemaal geen ruimte hebben voor een derde kind, dan zit ergens ingeklemd tussen die andere twee een derde baby’tje met de prachtige naam Brunhilde. Ja, we weten dat het een ongebruikelijke naam is. Maar o wat is ze mooi. En mocht ze er echt niet mee kunnen leven (in het hypothetische geval dat ze überhaupt ooit in ons leven of het leven in het algemeen komt) dan kan ze altijd nog besluiten dat ze in het dagelijks gebruik Hilde heet. Tjonge wat mooi.

Toch maar voor die derde gaan dan?

Lees ook:

Blog Petra: De grote emoties van een peuter
Blog Petra: Borstvoeding is niet makkelijk
Blog Petra: Laten we het over hormonen hebben

Foto: Kristel Arends

Over Petra:

Petra Kruijt (1987) is getrouwd met Marcel. Samen hebben ze twee dochters: Louise (december 2014) en Veerle (november 2016). Petra houdt zielsveel van haar gezin, maar ook van haar werk en de rest van wat het leven te bieden heeft. Hoe ze dat allemaal combineert en waar ze tegenaan loopt als moeder, daar schrijft ze over, ter herkenning en vermaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge