Myra,  Peuters & kleuters,  Tips en inspiratie,  Voor mama,  Wonen & Leven

Gastblog Myra: Foto’s maken met je smartphone – 5 tips

Nu loopt niet iedere mama met een luxe camera om haar nek wanneer ze een middagje met de kids de bossen in gaat. Een smartphone daarentegen, die hebben we allemaal wel bij. Maar wanneer je al die perfecte mama-foto’s op Instagram ziet vraag je jezelf toch al vrij snel af wat jij nu in godsnaam fout doet. Jouw bengeltjes lijken nooit de perfecte compositie te kunnen vinden en die half-vervaagde achtergrond lijkt al helemaal onmogelijk. Gelukkig geeft beroepsfotografe Marielle ons een aantal super handige, praktische tips om geweldige foto’s te maken: gewoon, met die smartphone.

 

  1. Schaf een camera aan

Een smartphone maakt ongelooflijk mooie shots en is dus ook hartstikke prima te gebruiken voor dagelijkse fotografie. Maar wanneer je een foto uit wilt vergroten om een mooi canvas op je muur te hangen, merk je al snel dat de kwaliteit niet naar behoren is. “Wil je dus echt goede foto’s die je ook nog af kunt drukken, dan is een camera heel erg handig. Ik ben voor mijn eerste camera naar een winkel geweest en heb me laten adviseren; ik kreeg een instapmodel van Canon aangeraden en dit was mijn eerste stap om fotografie te leren kennen.”

 

  1. Werk met een thema

Een thema zorgt er niet alleen voor dat jij lekker creatief bezig kunt zijn, maar ook dat het eindresultaat bijna altijd helemaal geweldig is. “Ik werk vaak met thema’s: vooral met de seizoenen. De herfst komt eraan en dat is een ongelooflijk leuk thema. Gebruik de kleuren van de herfst, de bladeren en de bossen.” 

Tijd voor een boswandeling dus!

 

 

  1. Houd de kinderen afgeleid

Wanneer je jouw kids verteld dat er een foto aankomt, is de kans groot dat je meteen allerlei poses voor je neus krijgt: en dat zorgt niet voor de meest natuurlijke resultaten. Houd de kleintjes liever afgeleid zodat jij je kunt focussen op het behalen van een mooie compositie of het vinden van de juiste lichtinval. “Doe spelletjes, geef de kinderen wat opdrachten. Zet er vooral geen druk achter: geposeerd is niet altijd mooi. De bossen zijn ideaal. Je kunt er mooie plaatjes schieten, maar de kinderen kunnen ook lekker verstoppertje spelen.”

 

 

  1. Neem de tijd voor nabewerking

Niet iedere geweldig mooie foto zag er zo mooi uit op het moment dat ‘ie geschoten was. Pas nadat de foto is bijgesneden of voorzien van speciale effecten krijg je het gewenste eindresultaat. “Er zijn verschillende apps op je telefoon waar je foto’s mee kunt bewerken. Probeer bijvoorbeeld de helderheid en scherpte aan te passen of zet eens een filter over de foto heen.”

 

  1. Pak die selfie stick mee!

Wil je ook eindelijk eens wat leuke foto’s van jou én je kinderen? Neem dan die selfie stick mee. Die past lekker in het zijvakje van de luiertas of in een gewone handtas, en zorgt ervoor dat jij altijd in no-time met je kleintjes op de foto staat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge