Huh, wat?!,  Lekker lezen,  Myra,  Voor mama,  Zwanger zijn

Gastblog Myra: De 10 meest irritante opmerkingen die ik tot nu toe heb mogen ontvangen

Alright. Eerlijk is eerlijk: over het algemeen zijn de fijne mensen die wij om ons heen hebben ontzettend lief en positief. Maar af en toe zit er toch zo’n enorme kwal tussen. Een bekende of onbekende die toch weer even zijn of haar mening wilt geven over jouw zwangerschap. Man, man… Hoewel ik in verhouding natuurlijk meer liefde heb mogen ontvangen, blijven die irritante opmerkingen toch echt wel hangen.

Gelukkig heb ik een geweldig lieve verloskundige die mij iedere keer weer een hart onder de riem steekt: “zeg maar gewoon dat de verloskundige zei dat je het zo moest doen.” Toch wel een fijn steuntje achter de rug hoor. Ik weet zelf namelijk verdomde goed dat ik het goed doe. Ik luister naar mijn lichaam, volg mijn intuitie en doe alles wat ik doe bewust. En toch blijf je de neiging voelen om jezelf te verdedigen. Dus onder het motto ‘schrijf het van je af’ knal ik de 10 meest irritante opmerkingen gewoon even op een rijtje.

 1. “Zou je dat wel doen?”

  OHHHHHH! Deze staat sowieso op nummer één. Het goedbedoelde maar toch ongelooflijk irritante “zou je dat wel doen?”. Wanneer je een slokje van een glas cola neemt bijvoorbeeld of wanneer je even een boodschappentas optilt. Ik weet dat je het goed bedoelt, ik weet dat je waarschijnlijk informatie hebt die ik niet tot mijn beschikking heb – maar alsjeblieft… Mag ik mijn zwangerschap gewoon op mijn manier doen?

 2. “Ik zou toch maar wat minder suiker eten hoor…”

  Sorry jongens, maar ik heb op het moment ontzettend veel zin in die slechte toegevoegde suikers. Van puddingbroodjes tot vanille yoghurt en cheesecake: gooi het er maar in. Ja, ik weet dat dit ongezond is. Nee, dit eet ik normaal niet. Ja, dit eet ik nu juist tijdens mijn zwangerschap wel. Slecht he?

 3. “Dat is toch echt wel een te gevaarlijke sport wanneer je zwanger bent”

  Twee keer in de week mag ik tegen hangzakken slaan tijdens mijn krav maga les. We leren techniek, schoppen en slaan elkaar en leren ons op alle mogelijke manieren te verdedigen. Ja, dit betekent dat ik af en toe in de choke-houding vastgehouden wordt. Nee, dat betekent niet dat mijn buik als boksbal gebruikt wordt. Ik zou mijn kleintje nooit in gevaar brengen. Wanneer mijn lichaam aangeeft dat het genoeg is of dat ik rustiger aan moet doen: doe ik dat. Tot nu toe schopt dat kleintje lekker mee in mijn buik.

 4. “Natuurlijk kom je een paar kilootjes aan, maar ik zou nu toch wel op gaan passen met wat je eet…”

  Echt waar? Zei je dit nu echt? Ik WAS al een paar kilootjes aangekomen vóórdat ik zwanger was.

 5. “Gaat het nog wel goed met je?”

  Zie ik er echt zo verlept uit dan?

 6. “Bij mij zag je niks toen ik zwanger was…”

  Okay, super fijn voor je. Ik ben daarentegen eigenlijk wel super trots op deze buik. Mijn kleine mannetje is daar namelijk veilig in aan het groeien.

 7. “Zou je dat wel eten?”

  Oef, deze hoor ik regelmatig. Van Borko mag ik gelukkig lekker zelf beslissen wat ik in mijn mond stop, maar de complete vreemdelingen in het restaurant daarentegen; die houden er nog wel een mening op na. En ja, dat stukje appeltaart mag best hoor. Het blijkt zo te zijn dat niet eten tijdens de zwangerschap niet zo gezond is.

 8. “Oh, dat heb ik nog wel voor je!”

  Hartstikke lief bedoelt natuurlijk, maar al die plastic babyspullen die je ooit aangeschaft hebt en vervolgens (met goede reden) nooit hebt gebruikt, mag ook gewoon naar de tweedehands winkel. Ik vind het geweldig lief als ik wat praktische spulletjes over mag nemen, maar ik heb geen plek in mijn kasten voor je hele baby-inboedel.

 9. “Nog maar een paar weekjes he?”

  Een paar weekjes?! Een paar maanden zul je bedoelen. Is die buik nu echt zo groot?

 10. “Dat kan prima als je zwanger bent hoor.”

  Alright, fijn om te weten. Maar ik loop die marathon toch liever wanneer onze kleine man in zijn wiegje ligt. Wat voor jou misschien geweldig goed ging hoeft voor mij nog niet altijd zo soepeltjes te gaan.

Alsjeblieft, voel je vrij, en vul deze lijst aan met alle ‘oh-zo-fijne’ opmerkingen die jij hebt mogen ontvangen!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge