Tips kinderkleding marktplaats
Baby,  De eerste maanden,  Myra,  Voor mama

Gastblog Myra: 8 leuke, originele kraamcadeaus

Een bekende krijgt een kleintje: hartstikke leuk natuurlijk. En hoewel je vast wel weet wat zo’n kleintje en papa en mama nodig hebben, maakt dit niet altijd de leukste kraamcadeaus. Dus wat neem je eigenlijk mee? Kom je aanzetten met een tut, een knuffeldier of een cadeaubon dan ben je natuurlijk niet echt origineel.

Op zoek naar de leukste baby kraamcadeaus? Doe hier vast wat inspiratie op!

 1. Een koffertje voor de baby

  Net als volwassenen heeft ook de baby op sommige momenten een koffertje nodig. Wanneer hij uit logeren gaat bijvoorbeeld, of wanneer je toch onverhoopt naar het ziekenhuis moet. Met een super schattig baby koffertje zorg je ervoor dat alles voor een overnachting direct meegenomen kan worden. En je kunt het koffertje natuurlijk meteen even vullen met leuke kleinigheidjes!

 2. Een boeken-en-luier-taart

  Dat luiers ontzettend functioneel zijn dat weet je natuurlijk wel: maar aankomen met een pak Pampers is ook niet zo origineel. Maak liever een leuke stapel met een combinatie van voorleesboekjes en luiers zodat je dit als een leuk pakketje cadeau kunt doen. Leuk voor de eerste maanden én de eerste jaren.

  luiertaart

 3. Dromenvanger voor de baby

  Ben je wat creatief? Knutsel dan een mooie droomenvanger met kleurrijke veren voor de babykamer. Niet alleen past zo’n dromenvanger binnen ieder interieur en is deze altijd wel welkom: het is ook nog eens een mooie budget optie die je de mogelijkheid geeft om lekker creatief aan de slag te gaan. Hoe je zo’n dromenvanger maakt? Je vindt hier een handige YouTube tutorial.

 4. Een gigantische knuffel

  Baby’s slapen op allerlei gekke plekken; zeker wanneer ze wat groter worden. Een super groot knuffelkussen is dan ook niet alleen super leuk om te geven (en krijgen), maar kan ook nog eens een fijne slaapplek voor het kleintje maken. Heb jij als kind niet ooit zo’n geweldig grote knuffel gehad waar je he-le-maal gek op was?!

 5. Een letterbak gevuld met cadeautjes

  Je kent die letterbakken vast wel: een soort van open IKEA kasten maar dan in het klein. Deze zijn ontzettend handig om alle kleine spulletjes van de baby de eerste maanden tot jaren in te bewaren. Maar het geven van een simpele, kale letterkast is natuurlijk wat saai. Vul ‘m dus ook gerust met allerlei leuke, kleine cadeautjes!

 6. Luiers, luiers, luiers

  Alright. Luiers horen niet direct onder de categorie ‘originele’ kraamcadeaus: maar ze worden toch zeker wel gewaardeerd. Wil je de luiers op een ietwat speciale manier geven? Maak er dan een toffe luiertaart van. Je vindt hier een aantal leuke, originele ideeen!

 7. Mijlpaal kaartjes

  Baby’s en jonge kinderen maken allerlei mijlpalen mee. Het eerste lachje, de eerste keer dat er een hele nacht doorgeslapen is of zelfs het eerste woordje. Je kunt bij Bol.com super leuke mijlpaal kaartjes waar de papa en mama vervolgens alleen maar een foto in toe hoeven te voegen en wat leuke herinneringen in op kunnen schrijven. Echt een geweldig leuk cadeau!

 8. Een leuk speenkoord

  Een speenkoord is een ongelooflijk handige tool om ervoor te zorgen dat de kleine wolk het speentje niet iedere seconde kwijt raakt. Het enige nadeel is dat die speenkoorden vaak wat saai zijn. Geef dus een leuke, gepimpte versie als kraamcadeau! Je kunt er naar op zoek in de winkels, maar je kunt er ook gewoon zelf eentje maken.

 

Wat is het meest originele kraamcadeau dat jij ooit gegeven of gekregen hebt? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge