zwangerschapskleding
Myra,  Zwanger zijn,  Zwangerschap

Gastblog Myra: 5x zwangerschapskleding die je echt in je kast wilt hebben

Hoewel je de eerste maanden wellicht nog niet direct aan een nieuwe kledingcollectie denkt, begint dit naarmate je zwangerschap vordert toch wel een echte must te worden. Zeker zo tegen het tweede en derde trimester wordt het wel érg lastig om die broeken nog dicht te krijgen; en ook de borsten blijven maar groeien en die buik, die wordt alsmaar zwaarder.

Tijd om op zoek te gaan naar passende zwangerschapskleding dus! Deze vijf items vonden wij echte musts voor onze kledingkast.

 

  1. Zwangerschapsbroeken of leggings

Simpele leggings waren voor mij echt ideaal: ze zitten niet strak om de buik, rekken lekker mee en blijven ook passen wanneer er wat meer vet op je heupen komt te zitten. Houd je toch meer van echte broeken of jeans? Ga dan op zoek naar een zwangerschapsbroek. Je vindt ze echt in allerlei soorten en maten: van comfy sweatpants tot super hippe jeans. 

Extra must-have: je kunt ook je eigen broeken vermaken zodat ze tijdens je zwangerschap lekker met je meegroeien. Er zijn speciale rekbanden beschikbaar die je in een paar minuutjes in je huidige jeans genaaid hebt!

 

  1. Zwangerschaps- en voedingsbh

Ga de eerste twee trimester nog geen bh’s kopen: je borsten blijven echt iedere maand groeien. Kies liever voor een meegroei-bh: deze zijn van een elastische stof gemaakt waardoor ze ook de groeiende borsten blijven ondersteunen. Helemaal slim is om direct voor een voedingsbh te kiezen. Deze is elastisch, rekt en groeit mee én komt ook na de bevalling goed van pas! Ik kocht de mijne voor minder dan €25 bij Wehkamp

 

  1. Ondersteunende buikband

Ik vond het zelf echt ongelooflijk fijn om op een gegeven moment wat ondersteuning voor mijn buik te hebben. Zeker nu zo in het begin van het derde trimester blijkt mijn onderrug toch wat support nodig te hebben. Je hebt twee soorten buikbanden. De eerste is een ‘speciale’ die je buik echt goed ondersteund en die de druk van je rug afhaalt. Ik vond ‘m zelf ontzettend fijn zitten; maar de kleine man in mijn buik begon er direct boos tegen te trappen. Uiteindelijk koos ik dus voor de tweede ondersteunende buikband: een buikband van fijn, naadloos en elastisch materiaal die je gewoon de hele dag kunt dragen! Je kunt deze gewoon voor €15 bij Bol.com bestellen

 

  1. Jurkjes, jurkjes, jurkjes

Tsjah, zodra de buik flink begint te groeien veranderen je t-shirts en truien ineens in croptops: niet ideaal. Jurkjes zijn daarentegen perfect voor de zwangere buik en een mooie aanvulling op je assortiment zwangerschapskleding. Niet alleen zitten ze suuuuuper fijn; ook trek je ze makkelijk uit en geven ze geen druk op je buik. De voorkant is vaak iets langer waardoor ze gewoon mooi over je buik blijven vallen. Is het buiten te koud voor een jurkje? Combineer het jurkje dan met een zwangerschaps legging of panty: ideaal!

 

  1. Zwangerschapsshirts

Zijn jurkjes jouw ding niet? Dan kun je ook op jacht naar speciale zwangerschapsshirts. Het grote verschil met de normale shirts is dat ze vaak van elastisch materiaal zijn en wat langer vallen zodat ze die mooie buik fijn blijven bedekken. 

 

Welke zwangerschapskleding heb jij in de kast hangen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge