Ochtendritueel
Gastblogs,  Mendy

Blog Mendy: Race tegen de klok

Met één kind vind ik het ’s ochtends al een gedoe, laat staan als je er drie hebt! Gastblogger Mendy schrijft levendig over haar ochtendritueel met haar drie jongens: ‘Met een soort militaire precisie werk ik het af.’

Wat? Gaat die wekker echt nu al?

Het voelt alsof ik me net omdraaide na die nachtfles van zojuist!

Ik hoor de oudste twee al beneden rommelen. Die zijn, terwijl ik nog in diepe slaap was, richting tv gegaan na het ontwaken.

In de wieg naast mij komt ook beweging. ‘Jeetje vent, je vorige fles is pas drie uurtjes geleden, je mag er zo langzamerhand echt wel wat meer tijd tussen gaan laten!’

Ik por naast me. Vriendlief lijkt ook niet over te lopen van enthousiasme om het bed uit te gaan. Met gezonde tegenzin gaat hij na vier keer aandringen toch verticaal.

Ondertussen is Teun echt goed wakker, wat zelfs beneden niet onopgemerkt blijft.

Loek komt de kamer binnenstormen om zijn broertje een kus te geven. ‘Zachtjes, lieverd.’

‘Mam, heeft Teun smeerkaas gegeten?’ ‘Uhm…wat?’ Teun moet de twee maanden nog aantikken…

‘Kijk, hij heeft allemaal wit om zijn mond!’ ‘Ja, dat is wat wij hier ’s nachts doen met z’n drietjes: smeerkaas eten’, reageert Evert. ‘Echt?’ ‘Nee gekkie, dat is opgedroogde melk, hij heeft denk gespuugd.’

Na een schone luier gaat Teun met me mee naar beneden.

‘Sorry knul, nog heel even wachten in de wipstoel; eerst ontbijt klaar zetten.’

Waterkoker aan. Tassen erbij. Brood, beleg, melk, borden; alles wat er nodig is verzamel ik op het aanrecht.

Met een soort militaire precisie werk ik het ritueel af: broodblikken en bekers vullen, een gezellig briefje als verrassing bij de lunch, ontbijt smeren.

Niet vergeten: per huisgenoot het juiste beleg; om lawaai te voorkomen. Vitaminepillen naast het bord. De thee kan ingeschonken. ‘Ja Teun, ik hoor je; je krijgt zo.’ Geschilde stukjes fruit voor de mannen in een bakje. Uiteraard allemaal even veel, voor de tellers onder ons.

‘Jongens; aan tafel!’ Een blik op de klok zegt dat we nog redelijk op schema lopen.

‘Voorzichtig, anders gaat die melk om. Zo, eet smakelijk! Lekker geslapen heren?’

Teun de fles geven op zo’n houten stoeltje in die koude keuken terwijl ik af en toe een slok thee probeer te nemen en een hap naar binnen werk is toch anders dan relaxed met een lekker kussen op de bank in de warme woonkamer.

‘Loek, neem eens een hap. Kom op. De tijd tikt.

Oooooh…nee Guus, ik zei het nog zo! Pak maar een doekje om die melk op te ruimen.’

Snoetenpoetsen, handen wassen, aankleden, gel in de haren, tanden poetsen.

‘Jongens, jassen aan! En hebben jullie je tas? Guus, ook je gymtas; die leg ik niet voor niets klaar.’

Hard gegil. Loek wordt in de gang pootje gehaakt door z’n oudere broer.

‘Stop daarmee jongens! Nee, nu niet terug slaan; jas aan!’

Evert probeert tussendoor een kus te veroveren van me.

‘Dag lieverd, werkse vandaag! Tot vanavond. Ja, ik haal Loek op bij het kinderdagverblijf!’

Drie mannen verlaten het pand.

‘Zo Teuntje…rust. Even jij-en-ik-tijd, schatje. Nog enkele weken verlof en dan moeten wij twee, onze tassen en ritje naar jouw crèche en mijn werk ook nog in de planning gepropt worden.’

Lang leve de management-skills van moeders!

Over Mendy:

VMendy en haar jongensanaf nu kunnen jullie onder de noemer ‘Tjonge, JONGENS!’ meelezen in mijn wereldje. Ik ben Mendy, 33 jaar en woonachtig in Naaldwijk. Moeder van drie levendige jongens: Guus is 7 jaar.  Loek wordt volgende maand 4 en Teun is vijf weken geleden ter wereld gekomen. Met mijn vriend Evert erbij word ik dus omringd door maar liefst 4 mannen thuis! Als ik de verhalen moet geloven ga ik over een paar jaar enorm in de watten gelegd worden door zoveel mannelijkheid in huis! Momenteel geniet ik nog van mijn verlof, maar wanneer dat voorbij is ben ik weer enkele dagen per week bij Evert op de zaak te vinden. Wij runnen een makelaarskantoor, wat ontzettend leuk en dynamisch is. Als gastblogger van ‘Tipje van de luier’ zal ik jullie regelmatig tegoed doen aan leuke anekdotes, ontroerende uitspraken en lastige dilemma’s die iedere jonge moeder ongetwijfeld zal herkennen. Het wordt gewaardeerd als jullie een reactie achterlaten bij mijn stukjes!

Lees ook:

(Gast)vrijheid, blijheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge