Beschuit met blauwe muisjes
Gastblogs,  Mendy

Blog Mendy: (gast)vrijheid – blijheid!

Heerlijk eerlijk, zoals gastblogger Mendy in haar debuut schrijft over haar haat/liefde-verhouding met kraamvisite. ‘De bel ging zonder vooraankondiging. Lekker “spontaan” dus.’

Eigenlijk ben ik best aardig hoor. Ik heb het gewoon niet zo op bezoek. Nou ja; op kraambezoek, om specifieker te zijn. Mijn aversie geldt ook niet eens voor ALLE kraambezoek, het is vooral jegens het bezoek waarop je gewoon niet op zit te wachten in die periode. Misschien zelfs nooit niet…

Inner circle

Beleefdheidshalve krijgen zulke mensen wel een geboortekaartje. Of zelfs dat niet eens, maar desalniettemin rekenen zij zichzelf wel tot jouw ‘inner circle’. Juist zulke lui blijken je vaak overenthousiast te benaderen met de vraag of ze al welkom zijn, terwijl de hechtingen nog amper droog zijn!

Ongeschreven wetten

Waar ik het na de geboorte van Guus nog geweldig leuk vond om drie tot vier bezoekjes per dag in te plannen uit trots, kwam ik daar bij Loek al aardig op terug. Lang niet iedere bezoeker kent namelijk de ongeschreven wetten van een kraambezoekje. Er werden jengelende kinderen meegenomen. Er werd heel veel en heel luid gepraat naast het bed. Mensen bleven te lang zitten. De bel ging zonder vooraankondiging; lekker ‘spontaan’ dus. Hints tijdens gesprekjes over gebroken nachten en drukke schema’s werden niet opgepikt. Om nog maar te zwijgen over oninteressante bevallingsverhalen die de visite trachtte te moeten delen met me.

Tante Truus

Het komt nu waarschijnlijk over of ik helemaal niet van gezelschap houd, maar dat is echt niet zo hoor! Integendeel; socializen is me met de paplepel ingegoten. Maar die eerste intensieve weken vreten nogal energie… En laten wel zijn: die geef je als moederkloek het liefste aan je baby’tje, nietwaar? Tante Truus bijvoorbeeld, die tot nog toe de moeite niet had genomen je huis een keer te bekijken, kan dan nu vast ook nog even wachten; je woont er tenslotte alweer jaren…

Lekkende borsten

De ervaring heeft mij geleerd dat ik inderdaad graag m’n kindje laat zien, maar dat omstandigheden als lekkende borsten, enorm slaaptekort, gebrek aan privacy, pijn en desinteresse mijnerzijds in alles wat niet met de baby te maken het moment nogal beïnvloeden.

Aandacht delen

Daarnaast, en dat vond ik doorslaggevend bij het inplannen van bezoek in de kraamtijd van nummer twee, was dat er al een drie-en-een-half-jarige rondliep, wiens wereldje op z’n kop stond en de aandacht van mama naast de baby ook niet nog eens met de halve familie wilde delen. En terecht!

Nummer 3

Nu diende een maand geleden nummer drie zich aan en gold dat laatste argument dubbel: twee mannetjes die aan de nieuwe situatie moeten wennen en vooral zelf veel tijd met hun nieuwbakken broertje willen doorbrengen.

Kraamfeest

En dus staat er nu op het geboortekaartje van Teun een uitnodiging voor een door mij eerder altijd verfoeid kraamfeest. Een gezamenlijk moment voor vrienden, familie, bekenden en zakelijke relaties om onze jongste telg te ontmoeten. In plaats van dagelijks beschuiten smeren en het huis aan kant hebben, is dit één middag vol felicitaties, blauwe met witte muisjes en gezelligheid. Behoorlijk gastvrij toch?

Kijken, kijken, niet vasthouden

Morgen is het zover en mag iedereen naar hartenlust kijken! Kijken, kijken, niet vasthouden; zó aardig ben ik dan ook weer niet 😉

Over Mendy:

VMendy en haar jongensanaf nu kunnen jullie onder de noemer ‘Tjonge, JONGENS!’ meelezen in mijn wereldje. Ik ben Mendy, 33 jaar en woonachtig in Naaldwijk. Moeder van drie levendige jongens: Guus is 7 jaar.  Loek wordt volgende maand 4 en Teun is vijf weken geleden ter wereld gekomen. Met mijn vriend Evert erbij word ik dus omringd door maar liefst 4 mannen thuis! Als ik de verhalen moet geloven ga ik over een paar jaar enorm in de watten gelegd worden door zoveel mannelijkheid in huis! Momenteel geniet ik nog van mijn verlof, maar wanneer dat voorbij is ben ik weer enkele dagen per week bij Evert op de zaak te vinden. Wij runnen een makelaarskantoor, wat ontzettend leuk en dynamisch is. Als gastblogger van ‘Tipje van de luier’ zal ik jullie regelmatig tegoed doen aan leuke anekdotes, ontroerende uitspraken en lastige dilemma’s die iedere jonge moeder ongetwijfeld zal herkennen. Het wordt gewaardeerd als jullie een reactie achterlaten bij mijn stukjes!

14 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge