Drankprobleem
Baby,  Borstvoeding,  De eerste maanden,  Kids,  Pasgeboren,  Voor mama

Mijn kind heeft een ‘drankprobleem’

Eigenlijk had Bente (12 mnd) volgens het consultatiebureau al voor haar eerste verjaardag van de opvolgmelk af moeten zijn. Maar het probleem is dat ze niets anders drinkt. Wat moet je dan?

Ik heb water geprobeerd. Gewone melk (warm en koud). Thee in allerlei smaakjes. Thee met melk. Ik heb zelfs diksap geprobeerd – waar ik eigenlijk een beetje op tegen was. Uit een gewone beker, rietjesbeker, tuitbeker met harde tuit, zachte tuit en weet ik veel wat voor tuit. Van allerlei merken, in alle kleuren van de regenboog. Staan allemaal ongebruikt in de kast – ze hoeft ze niet. Ze speelt er even mee en smijt de beker vervolgens op de grond. Ook uit haar vertrouwde fles hoeft ze niets anders dan opvolgmelk.

Goede voorbeeld

Voordoen helpt ook niet. Je wilt niet weten hoe vaak ik aan die tuiten heb zitten lurken om het goede voorbeeld te geven. En hoe ik stond te juichen als ze de tuit in haar mond deed (maar vervolgens geen slokje nam). Zo frustrerend! Het enige wat ze soms wel een beetje wil, is wat water uit een ‘grote mensen’-beker. Ik denk omdat ze dat ons ook ziet doen. Maar daar is ze na drie mini-slokjes ook wel mee klaar.

Stoppen met opvolgmelk

We geven haar  ’s ochtends en ’s avonds nog een fles opvolgmelk, omdat ze dat wel drinkt. En nu overdag soms ook eentje, omdat we bang zijn dat ze anders uitdroogt. Maar daar moet ze vanaf. Van het consultatiebureau moest ze eigenlijk voor haar eerste verjaardag al van de opvolgmelk af zijn.

Help!

Om een lang verhaal kort te maken: ik zit met een ‘drankprobleem’. Hebben jullie hier ervaring mee? En hoe losten jullie dit op? Moet ik gewoon maar denken: als ze dorst heeft, dan drinkt ze echt wel of is het iets om je zorgen over te maken? Laat het hieronder weten of op Facebook, ik ben jullie dankbaar!

Bewaren

4 Reacties

  • Nicole @ Everyday-Life.nl

    Poeh dat lijkt me lastig inderdaad. Ons zoontje drinkt overdag water en één keer per dag een beker met een beetje diksap. Uit zo’n beker met een rietje. Voor het slapengaan drinkt hij een dr brown fles met gewone koeienmelk. Enige tip die ik voor je heb: stop het water/thee/diksap/whatever in een drinkfles (dus waar ze de melk uit zou drinken) in plaats van een beker. Dat helpt hier heel erg als hij een dag slecht drinkt. Hij drinkt dan zo een fles water leeg!

  • http://www./

    Det ta kommer jag definitivt att testa! Är dock lite nervös över att använda gelantin… Har en gÃ¥ng blivit bjuden pÃ¥ en rätt dÃ¥ det inte hade smält riktigt…Tack för alla dina smarriga tips,kram!

  • Judith

    Gossie lastig. Onze zoon drinkt ook t liefst uit zijn flesje met 19 mnd. Hij drinkt daar alles uit, maar krijgt ook nog 3x per dag dreumes melk. Ik denk niet dat het kwaad kan om melk te blijven geven. Het wordt niet voor niks ook voor 12mnd+ gemaakt. En de rest van de dag die slokjes water uit grote mensen bekers. Met wat oefening worden het vanzelf meer.

    • Marjolein

      Hoi Judith, inmiddels is het gelukkig opgelost, ze drinkt nu ook ‘gewone’ melk en water, zowel uit tuitbeker als gewone beker. Maar ik denk inderdaad ook niet dat het kwaad kan om dreumesmelk te blijven geven. En, je hebt gelijk gekregen: het is vanzelf meer geworden! Ik heb inmiddels wel gemerkt dat alles zichzelf uiteindelijk wel oplost, gelukkig! Groetjes, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge