baby alleen achterlaten
Baby,  De eerste maanden,  Pasgeboren

Boodschappen doen terwijl je baby thuis slaapt, moet dat kunnen?

Je baby ligt boven heerlijk te slapen en je moet eigenlijk echt even boodschappen doen. Of de andere kinderen van school halen. Is het dan erg om hem/haar even alleen achter te laten?

In een artikel in een vrouwenblad vertelde een moeder dat ze weleens uiteten ging terwijl haar kindje thuis lag te slapen. Het restaurant was aan de overkant van de straat, dus ze kon gewoon haar babyfoon meenemen. Wat maakte het dan uit of ze in het restaurant zat of thuis op de bank? Een andere vrouw vertelde dat ze vaak snel even boodschappen ging doen tijdens het dutje van haar kind. Wél met een briefje op zak dat haar kindje thuis lag te slapen en haar adres, voor als er iets met haar zou gebeuren.

Achterlaten

Toen ik dat las, dacht ik: goh, daar heb ik nou nog nooit over nagedacht, om Bente alleen achter te laten tijdens haar slaapje. Het is simpelweg niet in mij opgekomen. Ik denk dat ik veel te bang zou zijn dat er net op dat moment brand uitbreekt. Of dat ze huilend wakker wordt en niet begrijpt waarom mama maar niet komt. Maar, misschien is het wel heel anders als je nog meer kinderen hebt, en die bijvoorbeeld net van school gehaald moeten worden tijdens het slaapje van de jongste. Ik weet het niet.

Noodgeval

De enige reden die ik nu zou kunnen bedenken om haar slapend achter te laten, is als er iets met een vriend of familielid gebeurt en ik daar direct naartoe moet. Dan zou ik misschien wel zonder haar de deur uit gaan en snel iemand bellen om op te komen passen. Maar verder?

Hoe denken jullie hierover? Laten jullie je kind weleens achter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge