Baby,  De eerste maanden,  Lekker lezen,  Pasgeboren,  Peuters & kleuters,  Voor mama

Tips om foto’s van je kinderen te maken

Hoewel het maken van foto’s van de kleintjes voor social media vaak een wat gevoelig onderwerp is, blijft het super leuk om foto’s van je kinderen te kunnen maken. Maar hoe je die bekende ‘Instagram-waardige’ plaatjes schiet blijft voor mij toch altijd een vraag. En nu onze kleine man ons over een paar maanden gezelschap komt houden is het toch wel iets waar ik wat meer over wil leren: en hopelijk jullie ook! Tijd voor een flink aantal tips om foto’s van je kinderen te maken dus.

De komende maanden zal beroepsfotograaf Marielle van Asten ons dus ook regelmatig voorzien van leuke ervaringen en tips op het gebied van fotografie. Of je nu foto’s van je hele gezin, je huisdieren of je kids wilt schieten: met deze handige tips om foto’s te maken krijg je vast en zeker leuke eindresultaten. En nog leuker: Marielle geeft ook nog eens een flinke korting weg om professionele foto’s van je gezin te laten maken!

Je gaat de komende maanden dus veel van Marielle horen, maar laten we bij het begin beginnen: even voorstellen dus.

Van hondenfotografie naar foto’s van gezin en kinderen

“Ik ben Marielle, een 30-jarige fotograaf uit Valkenswaard. Ik woon inmiddels alweer vijf jaar samen met mijn man Roy, die af en toe ook nog eens met me meegaat als assistent. Onze twee honden Dana en Mauri waren in eerste instantie mijn inspiratie tot fotografie. Waar ik in 2010 ooit begon als hondenfotograaf leg ik de laatste jaren steeds vaker gezinnen en kinderen op de camera vast. Je zou me dus eigenlijk een lifestyle fotograaf kunnen noemen. Van bruiloften tot wandelingen in het bos: ik leg het vast.”

En toen inschrijven bij de Kamer van Koophandel

“Toen mijn eerste hond Dana in 2010 een nestje puppies kreeg besloot ik een spiegelreflexcamera aan te schaffen om mooie foto’s van de pups te kunnen maken. Ik vond het fotograferen zo leuk dat ik ook aan vriendinnen vroeg om op de foto te gaan. Toen ik in 2013 gevraagd werd om de bruiloft van een vriendin te fotograferen en hier volop complimenten over ontving, ben ik de skill verder gaan ontwikkelen. Ik heb ontzettend veel workshops gevolgd, op alle mogelijke manieren ervaring opgedaan en me uiteindelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een nieuwe stap!”

Het fotograferen van kinderen

“Het lijkt zo makkelijk: toestel klaar, richten en op het knopje drukken. Maar er is zoveel meer! Hoe staan de mensen, welke instellingen heeft de camera (zon, bewolkt, beweging) en dan de nabewerking nog… Elk gezin en elk kind is anders: en juist dat maakt fotograferen zo leuk! Het is zo ontzettend leuk om kinderen een opdracht te geven. Zo hoeven ze niet te poseren en kunnen ze gewoon lekker ‘natuurlijk’ bezig zijn terwijl ik foto’s van ze maak. Ik kies dan ook graag natuurlijke locaties om foto’s te maken. Het bos, bij mensen in de tuin… Maar wanneer het om hele jonge kinderen (newborn) gaat, dan blijven we gewoon lekker binnen. Zo heb ik laatst nog een pasgeboren kindje gefotografeerd en ook zijn zusje wilde super graag op de foto. De foto’s waren uiteindelijk zo mooi dat de ouders besloten deze voor het geboortekaartje te gebruiken! Informele, bekende en natuurlijke omgevingen en scenario’s leveren ontzettend mooie foto’s op”.

kortingsactie tipje van de luier

Basis tips om foto’s van je kinderen te maken

Foto’s van je kinderen maken is niet altijd even makkelijk. Ieder kind is anders en wanneer het humeur even niet top is kan het soms lastig worden. Maar deze basistips zullen je in ieder geval vast wat op weg helpen!

  1. Heb geduld
    “Wat vooral belangrijk is, is het hebben van voldoende geduld. Ouders kunnen soms gestresst zijn of zelfs boos worden als de kinderen niet op de juiste manier op de foto willen – maar dit is echt niet nodig”.
  2. Maak het leuk
    “Spelenderwijs vinden kinderen het hele ‘foto’s maken’ veel interessanter. Hebben ze even geen zin? Dan ga je gewoon even een spelletje doen. Die afleiding zorgt weer voor een lach op het gezicht én een mooi moment om wat foto’s te maken”.
  3. Denk na over de kleding
    “Ik spreek altijd een kledingstijl af met de ouders. Felle kleuren en zwart zijn bijvoorbeeld niet mooi op de foto. Wil je met het hele gezin op de foto? Dan is het leuk om de kleuren van de kleding op elkaar af te stemmen”.

kortingsactie tipje van de luier

Alleen deze maand: 20% korting bij boeking in augustus

Naast handige tips heeft Marielle nog meer leuks voor Tipje van de Luier! Bij een boeking in de maand augustus krijg je nu 20% korting op een shoot naar keuze! Ook super leuk om als kraamcadeau te geven natuurlijk. Stuur een berichtje naar info@jelfotografie.nl of laat een berichtje achter op haar social media en vergeet niet de code #TIPJEVAN te vermelden!

Marielle komt de komende maanden nog regelmatig bij ons terug met handige tips om foto’s van je kinderen te maken. Volgende week heeft ze het bijvoorbeeld over het bepalen van de compositie en de lichtinval. Kun je niet wachten en wil je vast meer weten of een professionele shoot inplannen? Kijk dan even op haar website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge