Reisverbod
De eerste maanden,  Peuters & kleuters,  Voor mama

Het is besloten: mijn dochter krijgt een reisverbod

Ja, je leest het goed: Bente mag van mij later niet reizen. Want één van mijn angsten als moeder is dat zij naar een land heel ver weg emigreert en ik haar nooit meer zie. 

Als je moeder bent, krijg je ineens van die onredelijke, totaal niet relevante angsten. Zo is één van mijn angsten – ja, daar kan ik me nu al druk over maken – dat Bente later naar een land far, far away emigreert, waardoor ik haar nog maar twee keer per jaar zie. Dat zou echt mijn hart breken.

Bejaarde Robert

Dus heb ik besloten dat Bente later nooit verder dan Europa mag reizen. Voor ik het weet ben ik afhankelijk van – een dan inmiddels bejaarde –  Robert ten Brink of ik haar en mijn kleinkinderen kan zien met Kerst. Want dan is Bente naar Australië geëmigreerd om te wonen bij de love of her life die ze tijdens haar wereldreis heeft leren kennen. En baart ze aan de andere kant van de wereld mijn kleinkinderen.

Aapjes redden

Of dan woont ze in de jungle van Guatamala (heeft Guatamala eigenlijk een jungle?) en zoekt Floortje Dessing haar in ‘Einde van de wereld’ op, omdat Bente tijdens haar tussenjaar heeft besloten zich daar in te gaan zetten voor een of andere aap die op het punt van uitsterven staat. Een mooi doel hoor, maar dat knapt iemand anders maar op.

Hier blijven

Nee, mooi niet. Bente blijft gewoon hier. Het liefst zou ik haar helemaal verbieden om te reizen, want liever heb ik ook niet dat ze haar hart verliest aan Spanje of Zweden. Ze moet gewoon hier blijven. Bij haar mama in de buurt.

P.S. Er zijn altijd mensen die mijn stukjes heel serieus nemen. Doe dat in dit geval maar niet. 

Lees ook:

Een kind heb je niet voor je straf, toch? 

Wat ik bij mijn tweede anders ga doen

Mijn kind heeft een drankprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge